В съдебната зала бе един от разследващите от Криминална полиция,

...
В съдебната зала бе един от разследващите от Криминална полиция,
Коментари Харесай

Изплува Ново Шокиращо Видео, Което Показва Как Синбад Убива Жестоко Божидар Моллов!

В правосъдната зала бе един от проверяващите от Криминална полиция, който пръв е водил сказка с Камберов и е участвал на следствения опит. Същия служител на реда Синбад показва като един от четиримата, които са го били преди полиграфското проучване и преди опита.

Пред съда служител на реда Атанас Петков изрично отхвърли да е упражнявал тормоз върху обвинения.

„ Получихме информация от сътрудниците в Шесто районно, че мъж е съобщил, че знае за ликвидиране, станало преди 13 години. Той показал негов другар. Видях Камберов в деня, когато го задържахме. Беше на работа в мола. Заведохме го в районното, където му бе изработен полиграфски тест. Тогава сътрудниците психолози ни споделиха, че има индикации, че той има съпричастност към убийството. Работихме с него близо 24 часа. Не беше очевидно зле, а малко обезпокоен, което е обикновено. Аз му снех обясненията – пишех на компютъра, като с мен имаше още служители на реда. Съдействаше, възприемаше всичко обикновено. След полиграфа се разплака и сподели, че той е причинителят. Сподели, че всичко което е споделил първоначално, се отнася за него, а не за приятеля му, за който твърдеше първоначално, че е килърът ”, съобщи Петков.

На въпрос от страна на отбраната дали Петков е знаел за метадоновата стратегия и дали Камберов е бил в рецесия, служителят на реда съобщи, че не помни и че няма мемоари обвиненият да е желал метадон.

„ Питах го дали използва и той сподели „ НЕ ”. Не е загатнал да му е неприятно. Видимо бе съответен. Така беше и на опита ”, добави Петков.

Веднага след разпита на престъпния служител на реда, Камберов изиска думата. В залата той уточни служителя на реда и съобщи: „ Този ме би. Бяха четирима. Викат ми: „ Ти си килъра ”. Ама аз не съм. Янко е. Полицаите ме бият и викат „ Машината сподели, че си ти ”. Казах на ей тоя / сочейки служител на реда Петков/, че съм в рецесия и си желая метадона, но не ми дадоха. Само ме удари по главата. И аз споделих, че съм аз щот бях в рецесия, не бях в час ”, съобщи Синбад.

Защитникът му го попита за ножа – оръжието на убийството, за какво е излъгал, че го е хвърлил в реката. Вдигайки рамена, Камберов отговори само: „ А, де! Това ми беше на главата ”.

Последно разпитана бе майката на жертвата – Шинка. Жената едвам разбираше какво е питат, а още по мъчно бе да се разбере какво приказва, заради незнанието на български език.

„ Аз бях в Сърбия. Дъщерята се обади да си пристигам и това беше. Много плаках. Сега съм болна, захар имам. По през целия ден по улиците вървя и рева. Сестрата на Божидар ми сподели, че ей т`ва момче – Никола, го мушнал. От Апуно знаем. Притеснена съм, болна съм, мъчително ми е ”, съобщи Шинка.

След къса пауза по искане на прокуратурата бяха възпроизведени и фрагментите от следствения опит. Той е бил извършен два дни след задържането и признанията на Синбад. За подготовката са били мобилизирани огромен набор от униформени. Соченото за място на убийството е било отцепено с лента и бусове на полицията. На фрагментите още в самото начало се виждат стотици поданици на квартала, обкръжили мястото на опита.

Били е докарани кола, дървен нож и цивилни, играещи функциите на всички участвали във съдбовната нощ.

Точно до трансформатора и лавката, Синбад уточни къде е била колата, по какъв начин е спряла и кой къде е седял. На предната седалка е била Зоя – посочена за държанка на Фейруп. Зад нея е бил той, а до него отляво е бил Янко.

Никола уточни и от кое място е пристигнала жертвата – Божидар. Поставеното лице, играещо ролята на жертвата, се обърнало по напътствие на Камберов с тил към него. Тогава последният извадил ножа и го забил в гърба му.

Този кадър провокира ужас в залата. Майката и сестрата на Моллов избухнаха в рев, а роднините на Синбад напуснаха залата за няколко минути.

Кадрите демонстрираха и по какъв начин намушканият е тръгнал към задницата на колата, с цел да бяга. В този миг обаче, файлът прекъсна. Въпреки опитите на админа да възобнови видеото, това не се случи.

Единствено бе показано по какъв начин обвиненият води униформените към брега на Марица и показвайки по какъв начин и къде е хвърлил ножа.

Поради техническите пречки юрист Елдъров изиска нова техническа експертиза, която да откри дали казусът е софтуерен или дискът с видеото е компроментиран. Причината е, че кулминационната точка на опита не може да бъде визуализирана, а това е значимо за делото.

Защитата изиска и разпит на очевидец – Пламен Петков. Това е зам.-началникът на Шесто районно, пред който Камберов пръв е разказал за убийството. Последното предпочитание на юриста бе отхвърлено, само че пък съдът почете доводите за наново лъчение на опита. Поради механически аргументи, това ще стане на идващото съвещание през февруари.

Дотогава Никола Камберов ще остане в ареста.
Източник: bradva.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР