В Съдебна медицина още не са готови със заключението от

...
В Съдебна медицина още не са готови със заключението от
Коментари Харесай

Още не е ясна причината за смъртта на Ангел Христов

В Съдебна медицина още не са подготвени със заключението от какво е умрял Ангел Христов. Оказва се, че нямало процедура телата на умрелите, за които има подозрения и са изпратени от прокуратурата или Министерство на вътрешните работи, да бъдат изследвани изключително, още повече в почивни дни.

Запознати с процедурата описаха пред SafeNews, че по изключение тялото на Христов е превозено в София, защото в Кюстендил също има патоанатом. 

Междувременно кметицата на с.Ресилово и през днешния ден сподели, че нито е знаела, че Христов се е върнал, нито че е умрял. За всичко това научила от медиите.

Проверка сподели, че смъртният акт на Христов в действителност не е публикуван от кметството в селото. Това е още една от аргументите Министерство на вътрешните работи и прокуратурата да се усъмнят в дейностите на околните.

Местният духовник няколко пъти към този момент споделя, че в събота вечерта му се обадили за организацията на опелото.  Това наложило и през нощта да бъдат извикани гробари, които да приготвят гробно място за полагане на тялото.

Вчера вътрешният министър Иван Демерджиев съобщи, че не е изключена версията Ангел Христов да се е завърнал у нас и като умрял. Оказва се, че няма механизъм, по който да бъде проверяван всеки ковчег, който влиза у нас.

Според признатите правила, телата на умрелите от чужбина се транспортират със аероплан в специфични ковчези. Те са запечатани херметически.

По данни на българските управляващи, разпореждането с тялото, метода и мястото на заравяне, се прави на първо място според волята на умрелия. При липса на последно предпочитание (завещание) или невъзможността по различен метод да бъде открито такова, правото за предписание с тялото на умрелия се предава на съпруг/съпруга, пълнолетни деца, родители, братя и/или сестри на умрелия.

При неспособност от страна на околните да поемат разноските за превозване на тленните остатъци в някои страни се дава опция за осъществяване на служебно заравяне.

Репатрирането на умряли в чужбина български жители се прави единствено от лицензирани траурни организации и е допустимо единствено при изискване, че посрещането на всички разноски е обезпечено от околните на умрелия.

При репатриране тленните остатъци на умрелия, следва да бъдат съпроводени от публикуван от локалните управляващи Акт за гибел. В някои страни кремацията е наложителна според  локалното законодателство. В други, по религиозни аргументи,  кремацията и последващото превозване на урната не е допустимо. Също по този начин, заради климатични аргументи, в някои страни  не е допустимо превозването на умрелия в ковчег.

Докато не стане ясно каква е повода за гибелта и по кое време е настъпила, тялото няма да бъде освободено от Съдебна медицина. Едва по-късно прокуратурата ще даде позволение да бъде осъществено заравяне.

Етикети: ангел христов
Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР