В съботния ден атмосферата отново ще е нестабилна. Приближаващ студен

...
В съботния ден атмосферата отново ще е нестабилна. Приближаващ студен
Коментари Харесай

Червен код! Опасни гръмотевични бури ще помрачат почивния ни ден

В съботния ден атмосферата още веднъж ще е нестабилна. Приближаващ леден атмосферен фронт ще дестабилизира времето над България. Очакваните феномени могат да причинят материални вреди и местни навадения в планинските региони. Валежите към края на деня ще обзет и по-голямата част от Централна и Източна България.

Около обяд ще се развива купесто-дъждовна облачност и на доста места, най-вече в планинските региони от Западна и Централна България, a по-късно денем и над Северозападна и в Горнотракийската равнина, ще паднат обилни превалявания, съпроводени от мощни ветрове. Ще има условия и за едра градушка, а бурите ще имат капацитет да нанесат и материални вреди.

Около обяд ще духа до сдържан югозападен вятър, който следобяд в северозападните и западни региони от страната ще се ориентира от северозапад и ще се усили. Над по-голямата част от страната ще бъде към момента топло с дневни температури сред 28-33°С. Най-високи ще са те в Югозападна България и в Горнотракийската низина - до 32-33°С. 

През нощта против неделя над Северозападна България ще нахлува по-студен въздух. 

Червен код: Валежите на доста места ще са обилни по количества. Ще има условия за неочаквани наводнения и мощни пориви напразно. Висок риск и от материални вреди. Очакваме междинна и едра по мярка градушка. Бурите към края на деня ще образуват мезо-конвективни системи. Очакваните превалявания ще са сред 50-70 л/кв.м.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР