В съботния ден (13 май) столичният бул. Сливница“, на който

...
В съботния ден (13 май) столичният бул. Сливница“, на който
Коментари Харесай

От Европейския център за транспорт проверяват безопасността на бул. Сливница в събота


В съботния ден (13 май) столичният бул. „ Сливница “, на който при започване на седмицата починаха двама младежи – Ани и Явор, ще бъде проучен във връзка с сигурността за участниците в придвижването.
Това заяви пред БНР-Радио София Диана Русинова от Европейски център за транспорт след изключителното съвещание на Столичния общински съвет, отдадено на пътната сигурност в София. 
На него през днешния ден участваха и министърът Иван Демерджиев, основният секретар на Министерство на вътрешните работи и представители на Столична дирекция на вътрешните работи и „ Пътна полиция “, само че по думите на Русинова общинските съветници са трансформирали срещата в цирк. Чули са се обиди, лаене “, само че не е дадена думата на жителите да споделят усещанията си, а на специалистите – опита си.
„ Столичната община ни събра, но не успяхме да си кажем какво не доближава – пари ли, хора ли, експертиза ли… Възмутена съм, нервите не ми устояха от това, което видях. Това е насмешка с участниците поради децата, които заплатиха с живота си поради безхаберието в страната във връзка с пътната сигурност. Ще се местим от кръстовище на кръстовище, тъй като на институциите е значимо да се покажат пред медиите, а на опозицията да атакува – разяснява още Русинова. – Чух, че цитират наши данни. Добре е че слушат специалистите, само че желаех да ги попитам какво от набелязаните ограничения свършиха за тези години от изтичащия им мандат. “
По информация на експерта  не се дължи да омаян от различен автомобил водач, а на цялостна липса на умения зад кормилото и самоуверено държание.
„ Мерките би трябвало да се вземат и ползват с разум и мярка. Защото поради неспазващите разпоредбите санкционират и нас, съзнателните жители. Разковничето е в контрола “, уверена е още Диана Русинова.
Като образец тя даде Латвия, където има ситуирани над 4 хиляди камери. И водачите там съблюдават закона, тъй като другояче незабавно следва санкция.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР