В съботната и неделната вечер на изминалия уикенд 19-годишната добричлийка

...
В съботната и неделната вечер на изминалия уикенд 19-годишната добричлийка
Коментари Харесай

Студио ЗОНЕЛИ в два премиерни мюзикъла на Държавна опера Варна

В съботната и неделната вечер на миналия уикенд 19-годишната добричлийка Димитрина Германова взе присъединяване в две нови заглавия на Държавна опера Варна.

На 22 юли от 21 ч. в Летния спектакъл на морската ни столица се състоя премиерата (първа за България) на паметния мюзикъл „ Бодигард “ с режисьор Борис Панкин.

Нашата Диди Германова се превъплъти в ролята на Елизабет, като си партнира на сцената с такива имена като Орлин Горанов, Нора Караиванова и Манал Ел Фейтури - английска актриса и певица. Многобройната аудитория, изпълнила на 100 % местата в Летен спектакъл - Варна, имаше опцията да се наслаждения на 14 шлагера на Уитни Хюстън, на същинско музикално-танцово и светлинно шоу с отлични реализатори - артисти, танцьори и музиканти.

Другият театър на Държавна опера Варна, в който взе присъединяване Димитрина Германова, бе операта-мюзикъл „ Калас и Онасис “ на гръцкия композитор Христос Папагеоргиу. На 21-ви юли бе международната премиера на това заглавие, а нощес от 21 ч. на открита сцена, директно до морето пред Двореца в Балчик, мюзикълът се игра за повторно.

Спектакълът е основан на трагичния живот на Мария Калас и Аристотел Онасис и на тяхната изпепеляваща обич.

Димитрина Германова се изяви на сцената в една от гловните функции - тази на Джаки Кенеди, която също има значимо място в живота на гръцкия корабен магнат Онасис.

Под палката на маестро Страцимир Павлов музикантите и артистите сътвориха истниска магия и разкриха въздействащата мощ на музиката на Христос Папагеоргиу.

С наличието си в тезе две нови постановки на Държавна опера Варна, младата добричка изпълнителка Димитрина Германова към този момент има зад тила си участия в седем мюзикъла.

Припомняме, че преди десетина дни Димитрина Германова бе щаствлива да научи, че става притежател на Голямата премия на Фондация „ Димитър Бербатов “ за 2022 година в категория „ Изкуства “, IX-XII клас, която следва да ѝ бъде връчена на специфична гала. Това огромна самопризнание идва напълно справедливо след могобройните достижения на Диди Германова - награди от състезания, участия в дублажи на филми, място на професионалната сцена в спектаклите на Държавна опера Варна, дългогодишно участие в Клуб „ Успелите деца на България “ на Фондация „ Димитър Бербатов “.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР