В съботата и неделята на 5-ти и 6-ти юни Общински

...
В съботата и неделята на 5-ти и 6-ти юни Общински
Коментари Харесай

Куп забавления чакат децата в Стария град през уикенда

В съботата и неделята на 5-ти и 6-ти юни Общински институт „ Старинен Пловдив” кани на многочислени събития с вход свободен.

Утрата, и на двата почивни дни, ще започват с музикално дефиле на Детски духов оркестър „ Джуниър бенд”- Велико Търново. Те са познати от формата „ Гласът на България” и от турнето на Графа. В последните години те се трансфораха в запазена марка и на събитията, които провежда Сдружение „ Духовно огледало” в Стария град. За поредна година сдружението гостува с открита сцена на млади гении и креативен ателиета навън. Къде? В двора на Къщата на доктор Стоян Чомаков - непрекъсната експозиция Златю Бояджиев (двор) и ул. „ Съборна”.

Безплатни креативен работилници в Балабановата къща стартират в 11:00 ч. под вещото управление на специалистите от Национален институт за недвижимо културно завещание (НИНКН). Темата е фрески. Всички материали са обезпечени, ще има и доста изненади.

В Къщата на Верен Стамболян пък от 09:00 часа стартират демонстрациите за ръчно разработване на стъкло и украшения с занаятчия Иван Станев и Снежана Станева.

Само на 6-ти юни с начало 11:30 ч., на площада през църквата „ Св. св. Константин и Елена”, стартира „ Училище по магия и вълшебства” с илюзиониста Боби шоу и другари.

„ Качете се на пъстрата ни въртележка от събития! Подарете на детето си усмивки, знание и незабравими моменти с Празник на детето в Стария град 2021-ва година!”. – канят уредниците.

Всички прояви се осъществят при съблюдаване на настоящите в страната противоепидемични ограничения.

За повече детайлности следете на: Plovdiv Old town /official/.

Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР