В събота Зинедин Зидан ще запише своя мач №100 начело

...
В събота Зинедин Зидан ще запише своя мач №100 начело
Коментари Харесай

Петте най-смели решения на Зидан в първите 100 дни

В събота Зинедин Зидан ще запише своя мач №100 отпред на Реал Мадрид и е време за оценки. А те могат да са единствено позитивни, защото французинът завоюва Шампионската лига на два пъти, две Суперкупи на Европа, купата в Ла Лига и една Суперкупа на Испания. Вестник AS открои петте най-смели решения, които Зизу е взел за този интервал и които са помогнали за постигането на тези триумфи.

1. Забиването на Хамес на пейката
Зидан не се уплаши да трансформира Хамес Родригес в запаса, без значение че за него Флорентино Перес даде 80 млн. евро. Той го стори в устрема си да реализира нужния баланс в играта на тима. Това оказа помощ и за развиването на Каземиро. Преди Зидан Рафаел Бенитес също не разчиташе толкоз на Хамес и даже на Иско, с цел да даде път на бразилеца.



2. Не продаде Иско и Марко Асенсио
Още през юни 2016 година наставникът беше безапелационен, че Иско в никакъв случай няма да напусне Реал. Независимо огромния интерес към него, клубът не одобри нито една оферта. После през сезона тъкмо халфът се трансформира в скрития коз, който оказа помощ за дубъла. Аналогично беше ситуацията и с Марко Асенсио. Младокът беше фантазия на много клубове, само че Зидан откри метод да употребява и неговата мощ по най-хубавия метод, показвайки, че кариерата на младока на “Сантиаго Бернабеу” е едвам първоначално си.



3. Убеди Кристиано, че се нуждае от отмора
Друг основен триумф на Зизу е това, че съумя да убеди огромната си звезда Кристиано Роналдо, че няма по какъв начин да играе във всеки мач. Португалецът навърши 32 години през февруари и се вслуша в думите на треньора. Това единствено го направи по-силен в дуелите, в които беше на терена. Роналдо приключи последния сезон със 75% игрово време - най-ниското в кариерата му в Мадрид до момента като се изключи първата акция, когато той имаше сериозна травма.



4. Успешните ротации на състава
“За да спечелим и шампионата, и Шампионската лига, се нуждая от всички свои футболисти”, повтаря непрекъснато Зизу. И французинът предприе фрапантни ограничения в опита си да реализира това. Имаше дуели, в които той излизаше с деветима нови футболисти в стартовия състав спрямо предходния. Това беше нещо, което съвсем не беше срещано на “Бернабеу” преди.



5. Залага на младите
Зидан се потвърждава като треньор, който не приема по-младите в отбора за по-различни от останалите играчи. За Марко Асенсио към този момент споменахме, в в този момент виждаме, че не се тормози да залага на такива като Борха Майорал (20 г.), Тео Ернандес (20 г.), Ашфар Хакими (18 г.), Маркос Йоренте (22 г.) и Дани Себайос (21 г.).
Zidane cumple 100 partidos: sus 5 decisiones más valientes https://t.co/zO7wrRvUfI
— AS (@diarioas) October 13, 2017
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР