В събота за 14-та поредна година ще се проведе София

...
В събота за 14-та поредна година ще се проведе София
Коментари Харесай

София прайд се провежда на фона на шествие в защита на традиционното семейство

В събота за 14-та поредна година ще се организира " София Прайд ", който е в поддръжка на в поддръжка на ЛГБТИ (лесбийки, гей, бисексуални, транс и интерсекс хора) общността в България.

Събитието ще се организира под мотото " Отново дружно ", откакто предходната година " София Прайд " се организира онлайн поради пандемията и ковид. Сега обичайното шествие ще се организира при съблюдаване на настоящите противоепидемични ограничения за осъществяване на събития навън.

" Прекарахме доста време разграничени: физически поради пандемията, само че и политически поради на моменти грозна предизборна акция, в която общността ни още веднъж беше неведнъж нападана. Време е да се съберем още веднъж дружно: всички хора, които имат вяра в свободата и човечността ", показват от организационния комитет на София Прайд.

Организаторите на събитието акцентират, че България остава една от шестте страни в Европейския съюз, които не са обезпечили никакво правно контролиране на еднополовите фамилии. " Освен това слага голям брой бариери пред ЛГБТИ общността, докара и до няколко каузи в Европейския съд по правата на индивида и Съдът на Европейския съюз, по които се чакат решения ", показват още организационния комитет на " София Прайд ".

Събитието се организира всяка година от 2008 година насам, като поддръжката му непрекъснато пораства: от стотина индивида на първото събитие до близо 7000 души на последното физическо шествие през 2019 година. Очакванията и тази година са за още по-голям брой хора.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР