В събота времето отново ще е предимно слънчево. В следобедните

...
В събота времето отново ще е предимно слънчево. В следобедните
Коментари Харесай

Прекрасното лято продължава и през септември

В събота времето още веднъж ще е най-вече слънчево. В следобедните часове над планинските региони от Западна България ще има краткотрайни нараствания на облачността, само че ще се задържи съвсем без превалявания. Това демонстрира прогнозата за времето на Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ) към Българска академия на науките, съобщи Фокус.

Ще духа слаб вятър от юг-югоизток. Максималните температури ще са сред 31° и 36°, в София към 32°. Атмосферното налягане ще бъде по-ниско от междинното за септември и денем ще продължи да се намалява.

Над Черноморието ще бъде слънчево. Ще духа до сдържан юг-югоизточен вятър. Максималните температури ще са сред 26° и 29°. Температурата на морската вода е 23-25°. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.

Над планините също ще е слънчево. След обяд над масивите от Западна България ще се развива най-вече купеста облачност и единствено на изолирани места кратковременно ще превали. Ще духа до сдържан северозападен вятър, който денем ще се ориентира от югозапад и ще стартира да се усилва. Ще бъде топло, с оптималната температура на височина 1200 метра – към 25°, на 2000 метра – към 19°.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР