В събота вечерта собственикът на Челси Роман Абрамович публикува официално

...
В събота вечерта собственикът на Челси Роман Абрамович публикува официално
Коментари Харесай

Абрамович се оттегля от Челси

В събота вечерта притежателят на Челси Роман Абрамович разгласява публично изказване, в което разгласи, че е трансферирал ръководството на " сините " от Лондон на благотворителната фондация на клуба.
" По време на съвсем 20-годишния си интервал като притежател на Челси постоянно съм виждал ролята си на страж на клуба, чиято роля е да върша всичко по силите си той да бъде допустимо най-успешен, да градим бъдеще дружно, както и да играем позитивна роля в обществото. Винаги приоритет ми е било добруването на клуба. И оставам предан на тези полезности. Затова предавам упътванията и грижите за Челси в ръцете на хората, ръководещи Благотворителната фондация на Челси. Смятам, че това са хората, които най-добре ще се грижат за ползите на клуба, играчите, щаба и почитателите. ", написа в късото си послание 55-годишният предприемач.
Благотворителната фондация " Челси " се оглавява от ръководителя на борда на клуба Брус Бък. Сред другите попечители са мениджърът на женския тим Ема Хейс, Пиара Кук, Пол Рамос, Джон Дивайн и ръководителят на Британската олимпийска асоциация и някогашен състезателен министър Хю Робъртсън.
Заради войната в Украйна членът на английския парламент от Лейбъристката партия Крис Брайънт направи предложение да се конфискува имуществото на Абрамович и да му се забрани да има Челси. Ме3ниджърът на отбора Томас Тухел сподели, че има " прекалено много неясноти към обстановката в нашия клуб ". През ноември 2021 година Абрамович посети домашен мач на Челси на " Стамфорд Бридж " за първи път от 3 години. Довечера от 18(00 Челси играе край за Купата на Лигата " Карабао Къп " с Ливърпул и наподобява е имал за цел да успокои обстановката.
След излизането на прессъобщението мнозина взеха решение, че Абрамович напуща Челси и към този момент не е притежател на клуба, само че формулировката, употребена в изказването, не споделя това. Изразът " Предавам упътванията и грижите " оставя доста благоприятни условия за интерпретиране, проучва " Спорт-Експрес ", представен от БГНЕС..
Футболните въпроси като прехвърляния, удължение на контракта и така нататък, съгласно Би Би Си, " Гардиън " и " Телеграф ", ще продължат да се вземат решение от шефа на Челси Марина Грановская и техническия шеф Петр Чех.
Абрамович закупи Челси през лятото на 2003 година за 140 милиона паунда, изплаща задълженията на лондончани и през последните съвсем 20 години направи " сините " един от най-успешните клубове в Англия и Европа.
След покупката от съветския предприемач, тимът пет пъти става първенец на Англия, печели пет Купи на страната, три Купи на Лигата и две Суперкупи Тимът е по два пъти победител в Шампионската лига и Лига Европа, печели по една Суперкупа на УЕФА и Световна клубна купа.
Лондончани събраха цялостна сбирка от трофеи под ръководството на Абрамович.
Успехът за Челси пристигна доста бързо - към този момент във втория сезон под управлението на Абрамович " сините " под управлението на Жозе Моуриньо завоюваха шампионата на Англия. За съпоставяне: Манчестър Сити от епохата на арабските шейхове чака първия трофей година по-дълго, а това беше Купата на страната.
От основаването си през 1905 до ерата " Абрамович " (2003 г.) Челси имаше единствено една шампионска купа лига, 3 ФА Купи, две Купи на Лигата, две Суперкупи " Къмюнити Шийлд на Острова, а в Европа две Купи на националните купи и една Суперкупа на УЕФА.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР