В събота вечерта Kiss закриха финалното изпълнение на прощалното си

...
В събота вечерта Kiss закриха финалното изпълнение на прощалното си
Коментари Харесай

KISS казват сбогом на турнетата, изпращат виртуални аватари на концертите си

В събота вечерта Kiss закриха финалното осъществяване на прощалното си турне „ The End of the Road “ в фамозната зала Madison Square Garden в Ню Йорк.

Но както отдадените почитатели сигурно знаят – те не възнамеряват да се откажат. Поне не тъкмо.

По време на техния бис актуалният състав на групата – създателите Пол Стенли и Джийн Симънс, както и китаристът Томи Тайър и барабанистът Ерик Сингър – напуснаха сцената, с цел да разкрият своите цифрови аватари. След трансформацията виртуалната група Kiss стартира с осъществяване на „ God Gave Rock and Roll to You “.

Авангардната технология беше употребена, с цел да разкрие нова глава в историята на рок групата. 

След 50 години Kiss, групата към този момент се интересува от един тип цифрово величие.

Аватарите са основани от компанията за специфични резултати на Джордж Лукас, Industrial Light & Magic, в партньорство с Pophouse Entertainment Group. Втората е съоснована от Björn Ulvaeus от ABBA. Двете компании неотдавна се сплотиха за шоуто „ ABBA Voyage “ в Лондон, в което почитателите можеха да участват на цялостен концерт на шведската група – който се извършва от техните цифрови аватари.

Per Sundin, основен изпълнителен шеф на Pophouse Entertainment, споделя, че тази нова технология разрешава на Kiss да продължат своето завещание към „ вечността “. Той споделя, че групата не е била на сцената по време на виртуално осъществяване, тъй като „ това е основното нещо “ на технологията, търсеща бъдещето.

Kiss могат да имат концерт в три града в една и съща вечер на три разнообразни континента. Ето какво можеш да направиш с това.

За да основат своите цифрови аватари, които са изобразени като един тип версия на супергерои на групата, Kiss са правили осъществявания в костюми за хващане на придвижване.

Експериментирането с този тип технология става все по-често срещано в избрани елементи на музикалната промишленост. През октомври K-pop звездата Марк Туан си партнира със Soul Machines, с цел да сътвори автоматизиран „ цифров близнак “, наименуван „ Digital Mark “. По този метод Туан стана първата звезда, която привърза сходството си към GPT интеграцията на OpenAI. Технологията за изкуствен интелект, която разрешава на почитателите да вземат участие в диалози с аватара на Туан.

Aespa, K-pop момичешката група, постоянно свири дружно със своите цифрови аватари. Така квартетът става октет. Друга група девойки, Eternity, е формирана напълно от виртуални герои – не са нужни никакви хора.

Това, което постигнахме, е необикновено, само че не е задоволително. Групата заслужава да продължи да живее, тъй като групата е по-голяма от нас. За нас е вълнуващо да създадем идната стъпка и да забележим Kiss увековечена. Можем да бъдем постоянно млади и постоянно емблематични, като ни води тук-там, за които в никакъв случай не сме мечтали преди. Технологията ще накара Пол да скочи по-високо, в сравнение с когато и да било до момента.

Пол Стенли и Джийн Симънс в изявление по тематиката.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР