В събота вечер зрителите в Театър Азарян ще могат да

...
В събота вечер зрителите в Театър Азарян ще могат да
Коментари Харесай

Зрителите в Театър Азарян ще се насладят на балет Арабеск

В събота вечер феновете в Театър Азарян ще могат да се насладят на специфична вечер на Балет Арабеск с два спектакъла по хореографии на израелката Мириам Енгел и българката Мила Искренова, оповестиха от театъра. Събитието включва спектаклите „ Следобедът на един фавн ” с хореограф Мила Искренова и „ Youth “Awake ” с хореограф - Мириам Енгел.

 © Архив
Премиерен за българската аудитория ще бъде спектакълът „ Youth “Awake ”, в който Енгел ще сътвори приказен свят с физическа и прочувствена дълбочина, с цел да влияе по неповторим метод на своята аудитория.

Творческата биография на Мириам Енгел включва творби, които се характеризират с персонален, живописен и неповторим език и дизайн, основани както на модерни техники, по този начин и на театрални способи. Хореографиите ѝ вълнуват публиката по внимателен, само че праволинеен метод и без предубеждения. Изкуството й визира модерни въпроси, свързани с идентичността и характерността.

В спектакъла „ Следобедът на един фавн ”, наред с музиката от общоизвестния прелюд, се употребяват композиции за сиринг флейта на френския композитор Дебюси, апетитен за един от основоположниците на импресионизма в музиката. Използвана е още едноименната поема на Стефан Маларме, рецитирана на френски.

Хореографията на Мила Искренова интерпретира главните новаторски правила, заложени в хореографията на именития съветски балетист и с полски генезис Вацлав Нижински – разработки на антични изображения и статуи, мощна досетливост и поетичност.

Декорът и костюмите са по концепция на Мила Искренова и Боряна Сечанова – съветник по визията на представлението. Музилен съветник е Весела Цанкова.

Събитието в Театър Азарян е част от концепцията на Балет „ Арабеск ” за съдействие сред български и непознати създатели в региона на актуалния танц.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР