В събота вечер Ерисланди Лара нокаутира Майкъл Зерафа, за да

...
В събота вечер Ерисланди Лара нокаутира Майкъл Зерафа, за да
Коментари Харесай

Най-старият световен шампион защити титлата с нокаут с един удар във втори рунд

В събота вечер Ерисланди Лара нокаутира Майкъл Зерафа, с цел да резервира позицията си на най-възрастния международен първенец по бокс. 40-годишният кубинец, който на 11 април ще навърши 41 години, неотдавна бе нараснал в сан на крал на WBA в междинна категория и сполучливо резервира пояса си при първата си отбрана.

Лара е удивително име в бокса от десетилетие насам. През 2014 година той загуби с близко противоречиво решение от Канело Алварес и от този момент е считан за сложен съперник. Лара се възвърне по-късно проваляне и завоюва " постоянния " пояс на WBA в супер полусредна категория.

През 2016 година той бе нараснал и стана пълновръстен международен първенец на WBA в супер полутежка категория - купа, която държеше две години, преди да бъде детрониран от Джарет Хърд. След като мина в междинна категория, Лара мина по същия път през 2021 година, като първо се снабди с постоянния пояс на WBA. Миналата година той бе нараснал в сан и стана пълновръстен международен първенец на WBA в междинна категория, което го направи най-възрастният притежател на купата в бокса.

На 40 години мнозина, несъмнено, считат, че Лара към този момент е доста по-победим, в сравнение с беше в разцвета на силите си. Но в събота вечер той сподели, че към момента има какво да предложи.

Лара защитаваше купата си против Майкъл Зерафа в картата на дуела сред Тим Цзю и Себастиан Фундора. Той нокаутира осем години по-младия от него съперник със замайващ нокаут с един удар във втория рунд. Това беше един-единствен прав ляв удар, който изпрати Зерафа на пода. Той съумя да се изправи на крайници, само че се спъна във въжетата, което накара съдията да спре надпреварата още във втория рунд.

‼️ Cuban Erislandy Lara
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР