„В събота управителят на Здравната каса д-р Дечо Дечев разкри

...
„В събота управителят на Здравната каса д-р Дечо Дечев разкри
Коментари Харесай

БСП ще сезира прокуратурата за източването на НЗОК

„ В събота шефът на Здравната каса доктор Дечо Дечев разкри по какъв начин се ръководи здравната ни система от ръководството на Борисов и къде отиват парите на българските жители. Д-р Дечев изясни, че има проведена система за отчитане на действия, които са били в по-малък размер или изобщо не са осъществявани. Също по този начин, той разясни, че за едно лекарство за частна болница се заплаща 7 пъти по-висока цена, в сравнение с за държавна или общинска болница - в случай че едно лекарство е 150 лв. за държавна или общинска болница, за частна болница цената внезапно неизвестно по каква причина скача 7 пъти и коства 1500 лв.. Ние знаем повода – да се източва Здравната каса”. Това съобщи заместник-председателят на ПГ на " Българска социалистическа партия за България " Драгомир Стойнев на конференция в централата на партията.

Той разяснява, че това се случва поради лобистките текстове, вкарани от парламентарната група на ГЕРБ, които узаконяват тази кражба на гърба на българските жители. „ Всичко това можеше да бъде избегнато, в случай че през 2018 година вотът на съмнение на левицата на тематика опазване на здравето бе признат. Още тогава сигнализирахме за тези проблеми”, акцентира Стойнев.

„ Това държавно управление към този момент има название - държавно управление на източването. Източване на язовири, източване на Здравната каса. Няма система, която да действа обикновено. Институциите са пропити от непросветеност и от всичко това страдат българските граждани”, сподели социалистът. Стойнев напомни предлагането на Българска социалистическа партия държавните и общински лечебни заведения да не бъдат търговски сдружения, с цел да може всички български жители да имат достъп до качествено опазване на здравето и с цел да се спре източването за здравната система.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР