В събота сутринта се случиха най-малко две катастрофи на руски

...
В събота сутринта се случиха най-малко две катастрофи на руски
Коментари Харесай

Колко самолета и хеликоптера са паднали в Брянска област?

В събота сутринта се случиха минимум две произшествия на съветски военни самолети в региона на Брянск: районните управляващи потвърдиха, че хеликоптер Ми-8 се е разрушил в град Клинци, а ТАСС заяви, базирайки се на службите за незабавна помощ за злополука на изтребител Су-34. Руските медии обаче писаха за още две произшествия - за още един хеликоптер Ми-8 и изтребител Су-35, само че тази информация не е публично доказана.

Данните, че не два, а четири самолета са паднали в един ден в съветската Брянска област, се появяват единствено в медиите и телеграм каналите, а не се удостоверяват от публични източници.

Руският вестник " Комерсант " оповестява, базирайки се на свои източници, че в региона на Брянск, покрай границата с Украйна, " съвсем по едно и също време е допустимо да са били свалени четири съветски военни самолета ": два изтребителя и два хеликоптера.

Изданието удостоверява данните от телеграм каналите, че са се разрушили изтребител-бомбардировач Су-34, изтребител Су-35 и два хеликоптера Ми-8.

Според " Комерсант ", екипажите на изтребители и хеликоптери са починали. " Нападателите се търсят на земята и във въздуха ", написа изданието.

Според " Комерсант " всички аварирали транспортни средства " са били част от една и съща авиогрупа ".

" Изтребителите трябваше да нанесат ракетно-бомбени удари по цели в Черниговска област на Украйна, а хеликоптерите трябваше да ги застраховат, с цел да приберат екипажите на Су, в случай че бъдат свалени от противников огън. И четирите самолета не се е върнали на летището ", написа изданието.

" Комерсант " се базира на специалисти, че самолетите и хеликоптерите е можело да бъдат свалени благодарение на ракети въздух-въздух. " Така авиогрупата на Върховен касационен съд най-вероятно е попаднала във въздушна засада ", написа в обявата.

По-рано в голям брой известия в обществените мрежи бяха показани разнообразни версии за аргументите за въздушните произшествия - измежду тях и летателните средства да са свалени по простъпка от съветската Противовъздушна отбрана, унищожени от украинска диверсионна група с портативен зенитно-ракетен комплекс или от украинска система за Противовъздушна отбрана от територията на Украйна.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР