В събота срещу неделя страната преживя петата си поредна нощ

...
В събота срещу неделя страната преживя петата си поредна нощ
Коментари Харесай

Бабата на убития тийнейджър във Франция към протестиращите: Спрете да чупите

В събота против неделя страната претърпя петата си поредна нощ на безредици след гибелта на 17-годишния Наел.  " На хората, които чупят, им споделям: спрете! Не трошете витрините, учебните заведения и рейсовете! Спрете, майки се качват на рейсовете, майки вървят на открито ", прикани дамата, която се показва единствено с първото си име - Надя, в ефира на телевизия Бе Еф Ем Те Ве.

Стотици хора бяха арестувани през петата поредна нощ на безредици във Франция, откакто убитият в Нантер младеж бе заровен през вчерашния ден в същото предградие на столицата Париж. По данни от рано тази заран са били осъществени общо 719 ареста.

Президентът Еванюел Макрон отсрочи формалната си аудиенция в Германия, което трябваше да стартира довечера, с цел да се оправи с рецесията.



Германия следи " с безпокойствие " безредиците във Франция

Германия следи " с безпокойствие " размириците във Франция, съобщи немският канцлер Олаф Шолц, представен от Ройтерс и Франс прес. В изявление за телевизионния канал А Ер Де (ARD) Шолц изрази вяра френските управляващи да овладеят бързо обстановката.

" Не чакам Франция да стане нестабилна, макар че (телевизионните) фрагменти, несъмнено, са доста тревожни ", сподели той.

Президентът Еванюел Макрон отсрочи формалната си аудиенция в Германия, което трябваше да стартира довечера, с цел да се оправи с рецесията.
Снимка: БТА/AП

Иран: Франция да постави завършек на жестокото отношение към личното си население

Иран прикани френското държавно управление да " постави завършек на жестокото отношение " към личното си население и да " покаже въздържаност " в рецесията, породена от гибелта на юноша, погубен от служител на реда, съобщи Франс прес.

" Препоръчваме на френското държавно управление и полиция да извърнат внимание на настояванията на протестиращите, като в същото време проявят въздържаност и заобикалят каквото и да е принуждение ", написа представителят на иранското външно министерство Насер Канани в Туитър.

" Френското държавно управление би трябвало да постави завършек на жестокото отношение към личното си население, като зачита правилата на човешкото достолепие, свободата на изложение и правото на жителите да показват спокойно ", означи представителят.

По думите му, " дискриминационното отношение към мигрантските общности и избягването на коригирането на неприятното отношение по отношение на тях от някои европейски страни сътвориха неподходящи условия за европейските жители, в това число във Франция ".

Освен това иранското външно министерство прикани иранците да заобикалят " пътувания по несъществени аргументи до Франция в подтекста на актуалната рецесия ".

Иранските медии отделят огромно внимание на вълната от принуждение, провокирана в доста градове във Франция от гибелта на 17-годишния Наел, погубен от служител на реда във вторник в Нантер по време на пътна инспекция.

Иранските управляващи остро разкритикуваха солидарността на европейските страни с протестното придвижване, което обхвана Иран през есента след гибелта на младата иранка от кюрдски генезис Махса Амини, задържана за неспазване на прекомерно строгите правила за обличане, наложени на дамите в Иран.

На 14 октомври Канани осъди " намесата " на президента Еманюел Макрон, който изрази поддръжката си за стачкуващите. " Изненадващо е, че Франция осъжда иранските сили за сигурност, които трябваше да се оправят с " участници в безредици и бунтовници ", сподели представителят.

Стотици хора бяха убити, а хиляди задържани по време на това протестно придвижване в Иран, показва Агенция Франс Прес.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР