В събота следобед Полша прекрати наземното търсене, след като не

...
В събота следобед Полша прекрати наземното търсене, след като не
Коментари Харесай

Полша не откри части от руска ракета след вчерашното нарушаване на въздушното ѝ пространство

В събота следобяд Полша приключи наземното търсене, откакто не откри елементи от хипотетична съветска ракета, която съгласно Варшава е нарушила въздушното пространство на страната в петък сутринта, оповестиха от полската войска, съобщи Ройтерс.

" В 15:00 часа локално време инспекцията на избраната зона завърши... Резултатът от търсенето беше негативен. Военните действия са приключени и не планираме по-нататъшни полеви инспекции ", написа оперативното командване на полската войска в обществената медийна платформа " X ".

Ройтерс припомня, че ден по-рано полските военни обявиха, че обект е нарушил въздушното пространство на страната от посоката на нейната граница с Украйна в петък сутринта, преди да излезе от полската територия в границите на три минути след влизането.

Новината пристигна, откакто в петък украинските управляващи оповестиха за всеобща офанзива против разнообразни градове в Украйна в ранните часове на деня, предава БНР.

В петък вечерта външното министерство на Полша привика съветския шарже д'афер с искане за пояснение за нарушаването на въздушното пространство.

" Украинската страна и съдружниците потвърдиха авансово нашите радарни записи, че обектът е напуснал полска територия ", сподели пред Ройтерс представител на полското оперативното командване.

Близо 500 бойци от Силите за териториална защита на страната са взели участие в издирването край град Замошч в Югоизточна Полша, заяви оперативното командване в платформата " X ".

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР