В събота следобед на стадион „Христо Ботев” във Враца станахме

...
В събота следобед на стадион „Христо Ботев” във Враца станахме
Коментари Харесай

Феновете на Локо Сф и Ботев Вр заслужават аплодисменти

В събота следобяд на стадион „ Христо Ботев” във Враца станахме очевидци на рядко срещано, да не кажем по никакъв начин, събитие на трибуните.

На терена се играеше с напрежение дерби на върха във Втора лига – сред кандидатите за промоция Ботев Враца и Локомотив София /б.р. 2:2/.

А на трибуните сред двете агитки цареше извънреден феърплей.

Привържениците на Ботев изигнаха афиш, с който уважиха починалия неотдавна почитател на железничарите Радо Буфера.

От агитката на локомотивци – към 70-80 гостуващи почитатели, им отвърнаха с овации. После едните скандираха „ Българи!”, а другите им отвръщаха с „ Юнаци!”. Без нормалните обиди, присъщи за родните игрища, без нахлувания, без побоища. Коректно!

Дружбата сред почитателите на Локомотив Сф и Ботев Вр датира от 2000 година А пък да не забравяме, че двата отбора бяха директни противници и преди няколко години в борбата за оставане в елита, както в този момент за промоция. Това обаче не пречи на последователите на двата тима да се носят правилно едни към други.

А другояче железничарите от години имат другарски взаимоотношения още с почитателите на Спартак Вн, „ колегиални” са на трибуните и дружно с почитателите на Локомотив Гражданско отделение. Това е една от задачите на тарторите на столичните „ Железни бригади” – правилното отношение по мачовете.

Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР