В събота ще стане ясна точната структура и състав на

...
В събота ще стане ясна точната структура и състав на
Коментари Харесай

Новият кабинет: Вижте кои са предполагаемите кандидати за министри

В събота ще стане ясна точната конструкция и състав на кабинета. Според предварителните поръчки от партиите, министър председател ще е Кирил Петков , а вицепремиерите ще са петима.

Заместници на министър-председателя ще бъдат Корнелия Нинова (министър на стопанската система и индустрията) от Българска социалистическа партия, Асен Василев (финансов министър) и Калина Константинова (вицепремиер по ефикасното управление) от „ Продължаваме промяната “, вицепремиер и министър на районното развиване от „ ИТН “ ще е Гроздан Караджов , а от „ Демократична България “ – Борислав Сандов, който ще е и министър на околната среда и водите.

Издигнати от „ Продължаваме смяната “

Образованието се поема от учен Николай Денков. От там излъчват за министър на опазването на здравето – Асена Сербезова. Предлагат Бойко Рашков за министър на вътрешните работи, въпреки че той през вчерашния ден съобщи, че още няма покана.

Министър на защитата се чака да стане Стефан Янев, сегашният длъжностен министър председател, а Николай Събев да е министър на превоза. Новото министерство на Растежа и нововъведенията ще оглави Даниел Лорер. Министър на културата – Тодор Мечкарски, номиниран от Политическа партия.

Издигнати от „ Има подобен народ “

Министър на външните работи ще е Теодора Генчовска. Министър на енергетиката – Александър Николов. Спортът ще е в ръцете на Радостин Василев.

Издигнати от „ Демократична България “

За министър на правораздаването е номинирана Надежда Йорданова. Министър на електронното ръководство ще е Божидар Божанов от „ Демократична България “.

Издигнати от Българска социалистическа партия

Георги Гьоков е препоръчан за министър на труда и обществената политика, Христо Проданов за министър на туризма и Иван Иванов – министър на земеделието.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР