В събота ще е предимно слънчево. Преди обяд временни увеличения

...
В събота ще е предимно слънчево. Преди обяд временни увеличения
Коментари Харесай

Къде ще вали през уикенда?

В събота ще е най-вече слънчево. Преди обяд краткотрайни нараствания наоблачността ще има над Югоизточна България. След обяд на доста места щесе развива купеста облачност и в обособени региони ще има валежи отдъжд. Ще духа слаб до сдържан вятър от изток-североизток. Максималнитетемператури ще бъдат сред 18° и 23°, в София - към 20°.

По Черноморието облачността ще е променлива, по-значителна над южнотокрайбрежие и там ще има слаби валежи от дъжд. Ще духа сдържан вятър от североизток. Максималните температури ще са 15°-19°. Температурата на морската вода е 13°-15°. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.

В планините преди обяд ще е най-вече слънчево. След обяд ще се развивакупеста облачност и тук-там ще има валежи от дъжд, над 2300 метрадъждът ще се примесва със сняг. Ще духа сдържан вятър от североизток.Максималната температура на 1200 метра ще е към 11°, на 2000 метра -около 5°.

В неделя и понеделник заран ще бъде най-вече слънчево, към и следобед с купеста облачност, втория ден над западните региони икупесто-дъждовна. В неделя единствено на обособени места е допустимо да преваликраткотрайно, в понеделник на доста места в Западна България ще превалии прегърми. Вятърът ще е от източната четвърт, в множеството районипо-често сдържан.

Температурите ще останат без основна смяна - в Западна и Централна България дневните ще доближават 23°-24°, в Източна ще остават по-ниски.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР