В събота руското външно министерство публикува списък на гражданите на

...
В събота руското външно министерство публикува списък на гражданите на
Коментари Харесай

Русия публикува черен списък с 963 лица, обвинени в антируска дейност

В събота съветското външно министерство разгласява лист на жителите на Съединени американски щати , на които е неразрешено да влизат в страната. Черният лист съдържа 963 лица, упрекнати в антируска активност.

" В отговор на непрекъснато налаганите антируски наказания от Съединени американски щати и постъпващите запитвания за точния състав на нашия народен " стоп-лист " съветското външно министерство разгласява лист на американските жители, на които е неразрешено да влизат в Русия ", се споделя в изказване на министерството.

 

През трите месеца, откогато Русия стартира военната си интервенция против Украйна, в листата бяха добавени доста нови имена, което докара до утежняване на връзките с Вашингтон. Сред тях са президентът на Съединени американски щати Джо Байдън, синът му Хънтър, държавният секретар Антъни Блинкен и вицепрезидентът Камала Харис.

В документа се показва, че съветски наказания са наложени и на редица американски законодатели и публицисти. Бившият прессекретар на Белия дом Джен Псаки попадна в съветския лист.

84-годишната холивудска звезда Морган Фрийман е най-известната персона в черния лист. Още през 2017 година той упрекна Москва, че се намесва в делата на Съединени американски щати и се цели в " демокрацията " на страната на фона на последствията от изборната победа на Доналд Тръмп и сагата " Русиягейт ". Въпреки непрестанните старания да потвърдят хипотетичния " сговор " сред Москва и Тръмп или съветските " хакерски старания " да повлияят на изборите през 2016 година, американските проверяващи не съумяха да намерят никакви доказателства в поддръжка на изказванията.

 
Източник: 18min.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР