В събота призори в равнинната част на страната видимостта ще

...
В събота призори в равнинната част на страната видимостта ще
Коментари Харесай

С какво време ще посрещнем първа пролет?

В събота на разсъмване в равнинната част на страната видимостта ще е намалена с мъгли. Около обяд облаците ще се раздерат и ще се демонстрира слънцето. По-късно се чакат краткотрайни заоблачавания с капацитет за незначителни валежи към крайбрежието и по планините.

Сняг – високо над 1800-2000 метра. Тихо време с дневни температури сред 10 и 15 градуса.

На Сирни Заговезни още веднъж ще има условия за мъгли и ниска облачност сутринта. Около обяд по-съществени разкъсвания на облаците ще има в източните региони, до момента в който на запад те ще са променливи.

Следобед и вечерта над страната ще премине слаб леден атмосферен фронт. Вятърът ще се обърне от северозапад, ще има и къси местни превалявания, които до среднощ ще преминат над Западна България, някои централни и североизточни региони. Температурите в топлите часове – сред 12 и 17 градуса.

На 20 март ще посрещнем астрономическата пролет.

Именно в дните към тази дата ще нахлуе леден въздух. Ще е облачно, с преобладаващи превалявания от дъжд. В хода на студения фронт обаче температурите ще паднат до интервала 5-10 градуса с по-осезаем северозападен вятър. А по-ниските температури ще разрешат алегоричен мартенски сняг в някои предпланински региони и Лудогорието.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР