В събота предстои да се изиграе дербито между лидера в

...
В събота предстои да се изиграе дербито между лидера в
Коментари Харесай

Персоналните сблъсъци, които ще решат сблъсъка между Лудогорец и Левски

В събота следва да се изиграе дербито сред водача в Първа лига Левски и втория Лудогорец. Двата тима са разграничени от две точки. За домакините от Разград ще е доста значимо да спрат стремежа на " сините ", до момента в който столичани сигурно отиват, с цел да измъкнат успеха, само че несъмнено биха били удовлетворени и на еднакъв резултат.

Двубоят ще бъде финален за наставника на " орлите " Пауло Аутуори. След конфликта бразилецът ще бъде сменен от Антони Здравков. 26-кратните първенци се любуват на отличен интервал след идването на Славиша Стоянович. Тимът заигра надалеч по-офанзивно, а успехите започнаха да се редят една след друга.

 Стоянович би трябвало да вземе значимо решение преди дербито с Лудогорец
Стоянович би трябвало да вземе значимо решение преди дербито с Лудогорец

Пред треньора има два разновидността

Трудно е да повярваме, че словенецът ще заложи на толкоз нападателен жанр на игра на арената в Разград, като по-скоро ще забележим сходен Левски на този в дербито с ЦСКА. Тогава " сините " изчакаха търпеливо своя късмет, който, въпреки и с доза шанс, пристигна след половин час игра.

Няколко лични конфликта, от които значително ще зависи изхода от дуела, ще приковат вниманието в събота вечер.

Натанаел против Габриел Обертан

Габриел Обертан несъмнено е най-голямата звезда на Левски, а няма да е пресилено, в случай че кажем, че е най-голямата такава в българския футбол все още. Очакванията са французинът да се завърне на десния фланг, поради контузията, която мъчи Паулиньо. От французина ще се чака да основава съвсем всичко по-интересно пред вратата на Лудогорец. Бившият футболист на Манчестър Юнайтед не един път е показвал, че разполага с отлична техника и скорост и няма проблем с това да надиграе всеки един защитник в родното състезание. Завършващият удар на Обертан не е най-силното му качество, само че пък е добър в това да основава обстановки за съотборниците си в предни позиции. Неведнъж той е асистирал за попадения на Станислав Костов и Жерсон Кабрал.

 Снимка 382492
Източник:

Определено Натанаел го чака тежка вечер в събота. Бразилският ляв бек ще има много работа в отбранителен проект и надали ще съумее да прави обичаните си пробиви в противниковата половина. Афинитетът на бранителя към офанзивата е легендарен и постоянно той оголва зоната си, от което следват рискове пред Ренан. Не е изненада, че в последните 8 срещи Лудогорец неизменнно позволява гол, като огромна виновност за това имат крайните бранители. От началото на сезона формата на Натанаел доста спадна и това надали се обягнало от опитното око на Славиша Стоянович. Не е мъчно да се допусна, че точно отдясно, където се чака да играе Габриел Обертан, Левски ще организира по-голяма част от офанзивите си.

 Лудогорец - Левски: Силите от дълго време не са били толкоз изравнени
Лудогорец - Левски: Силите от дълго време не са били толкоз изравнени

Цифрите предсказват победа за " орлите ", само че моментната форма като че ли споделя друго...

Марселиньо против Хали Тиам

Марселиньо е човекът-оркестър в Лудогорец. Всяка офанзива на " орлите " минава без бразилеца с български паспорт. През този сезон плеймейкърът е и втори голмайстор на своя тим в родното състезание с 4 попадения. Да бъде спрян наподобява непостижима задача за множеството български тимове. В Левски тази задача ще се падне на Хали Тиам. Сенегалецът е биткаджия и черноработник. Футболист, който не се тормози от единоборствата. Изходът на дербито в събота значително може да бъде избран от конфликта сред двамата. При състояние, че Тиам успее да се оправи с Марселиньо, то и неуверения Мартин Полачек ще има надалеч по-спокойна вечер.

 Снимка 380945
Източник:

Вандерсон против Милош Цветкович

Сръбският десен бек ще се изправи против един от най-опасните играчи на зелените Вандерсон. Бразилецът има пет попадения от началото на сезона, а като се изключи че бележи, може да даде и завършващо подаване. Срещу себе си крилото ще има състезател, който обича постоянно да се включва в предни позиции и точно от това ще опита да се възползва той. Вандерсон е бърз, с отлична техника, а също така не се тормози да стреля от всевъзможни позиции. Цветкович, който към момента не може да откри формата си от предишния сезон, безспорно ще би трябвало да постави огромни старания, с цел да се оправи със своя конкурент. Изключително значимо за изхода на дербито ще бъде сърбинът да стои по-честно в зоната си и да не се включва толкоз постоянно в офанзива, тъй като контраатаките на бързите офанзивни играчи на разградчани могат да бъдат смъртоносни.

 Снимка 378457
Източник:

Двете двойки централни бранители ще имат за задача да опазят голмайсторите на Първа лига до този миг Клаудиу Кешеру и Станислав Костов . Ако би трябвало да вършим съпоставяне сред двамата нападатели, то румънецът несъмнено е надалеч по-решаващият състезател за своя тим. Срещу Кешеру обаче ще се изправи най-хубавото дуо в защита в Първа лига, каквото безспорно са Давид Яблонски и Холмар Ейолфсон . Едва ли Славиша Стоянович ще постави личен надзирател на Кешеру, като е по-вероятно исландецът и чехът да си го препредават. От другата страна Слави Костов ще има нелеката задача да се оправи с неуверената защита на " орлите " в лицето на Козмин Моци и Антон Недялков , която безспорно се пропуква най-малко един път на мач в последните 8 такива. За благоевградчанина това ще бъде отличен късмет да се разпише във основен дуел за своя тим и да потвърди, че в негово лице " сините " разполагат с търсения отдавна насам голаджия.

 Снимка 382479
Източник:
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР