В събота още преди обяд в югозападната половина от страната,

...
В събота още преди обяд в югозападната половина от страната,
Коментари Харесай

Валежи и гръмотевици на много места в Западна и Централна България в съботния ден

В събота още преди обяд в югозападната половина от страната, а след обяд и в североизточната, ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност. Ще има краткотрайни превалявания, на доста места в Западна и Централна България, и гръмотевични стихии. На места предстоящите нови количества на дъжда, основно в западните региони, ще доближат 50 mm. Почти без превалявания ще остане в крайните източни региони. Ще духа слаб до сдържан северозападен, в източните региони североизточен вятър. Максималните температури ще останат в необятни граници, от 17°-18° по високите западни полета до 28° тук-там в североизточните региони, в София - към 17°.

Над планините облачността ще е забележителна, купеста и купесто-дъждовна. На доста места, основно в масивите от Западна България ще има интензивни, краткотрайни и обилни по количество превалявания, съпроводени с гръмотевици. Ще духа слаб до сдържан вятър от изток-североизток. Максималната температура на височина 1200 метра ще бъде към 17°, на 2000 метра - към 10°.

По Черноморието преди обяд облачността ще е раздрана, след обяд - забележителна. На места ще има краткотрайни превалявания. Ще духа слаб североизточен вятър. Максималните температури ще са 23°-25°. Температурата на морската вода е 21°-24°. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР