В събота около 200 души, закупили наскоро Tesla Model Y

...
В събота около 200 души, закупили наскоро Tesla Model Y
Коментари Харесай

Протести в Китай срещу новите по-ниски цени на електромобилите Tesla

В събота към 200 души, закупили неотдавна Tesla Model Y и Model 3 се събраха в център за доставки на колите в Шанхай, с цел да стачкуват против решението на американския авто производител от петък да понижи цените, заяви Reuters. След изненадващите отстъпки, електрическите автомобили на Tesla в Китай към този момент са с 13% до 24% по-евтини, в съпоставяне със септември.

Автомобилният производител разгласи, че прави това с концепцията да подтиква продажбите и да подкрепи производството в своя цех в Шанхай– най-големият и най-печелившият в световния портфейл на Tesla, в който работят към 20 000 души.

Видеоклипове, оповестени в обществените медии, демонстрират протестиращи тълпи в магазините на Tesla в цялостен Китай. Анализатори споделят, че понижението евентуално ще усили продажбите, които се сринаха през декември. Същевременно обаче този ход ще принуди и други производители да смъкват цените в миг, когато на най-големия и най-конкуретен пазар на електрически автомобили в света търсенето е нерешително.

„ Това...

Прочетете целия материал в cash.bg
Източник: cash.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР