В събота облачността над страната ще е разкъсана, средна и

...
В събота облачността над страната ще е разкъсана, средна и
Коментари Харесай

Времето се затопля, но ще е ветровито през уикенда

В събота облачността над страната ще е раздрана, междинна и висока. Мъгливо, съвсем безшумно и доста по-студено ще бъде времето в западната част на Дунавската низина и Горнотракийската равнина. В останалата част от страната ще духа сдържан, в Източна България и планинските региони - краткотрайно мощен и стремителен вятър от юг-югозапад, с който ще продължи да се придвижва топъл въздух. Максималните температури ще са от 5°-7° в крайните северозападни региони с трайна мъгла до 20° на доста места в Югоизточна България и в обособени региони на Предбалкана, в София - към 15°, заяви Национален институт по метеорология и хидрология.

По Черноморието ще доминира слънчево и прохладно време. Ще духа сдържан и мощен югозападен вятър, с по-висока скорост по южното крайбрежие. Ще бъде топло за началото на декември с оптимални температури сред 18° и 21°, по-ниски в региона на нос Калиакра. Температурата на морската вода е към 10°. Вълнението на морето ще е 3 бала.

Атмосферното налягане ще продължи да се намалява и ще бъде доста по-ниско от междинното за месеца.

Над планините ще се задържи прохладно. Ще духа мощен и плевел югозападен вятър. Облачността ще е променлива, междинна и висока. Валежи са малко евентуални. Максималната температура на височина 1200 метра ще е към 17°, на 2000 метра - към 9°.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР