В събота над цялата страна ще бъде облачно и с

...
В събота над цялата страна ще бъде облачно и с
Коментари Харесай

Предупреждават за обилни валежи в събота, оранжев код в 18 области

В събота над цялата страна ще бъде облачно и с повсеместни дъжд и, тук-там интензивни и обилни по количество . В Югоизточна България ще има и гръмотевична активност. С сдържан и краткотрайно мощен северозападен, а в източната половина от страната североизточен вятър ще нахлува леден въздух. Температурите бързо ще се намаляват и към 15.00 часа ще са от 6-8 градуса тук-там в западните региони, до 16-18 градуса в югоизточните.



Оранжев код за значителни превалявания е разгласен за 18 области на страната за събота, 7 октомври, сочи информация в уеб страницата на Националния институт по метеорология и хидрология към Българска академия на науките. Предупреждението е в действие за областите Монтанска, Врачанска, Плевенска, Ловешка, Габровска, Великотърновска, Русенска, Разградска, Търговищка, Шуменска, Силистренска, Добричка, Варненска, Бургаска, Ямболска, Хасковска, Кърджалийска и Смолянска . В тези региони ще бъде облачно със обилни превалявания, като прогнозите са за сумарни количества сред 35 и 60 л/кв.м . Валежите ще продължат и след среднощ.

За останалите региони на страната е разгласен жълт код за значителни превалявания, като се чакат сумарни количества сред 25 и 35 л/кв.м . Валежите ще продължат и след среднощ.

Над планините ще бъде облачно, прохладно с превалявания от дъжд , а над 1200 метра - от сняг, само че по здрач с понижението на температурите границата на снеговалежите ще се сниж и. Ще духа мощен до плевел вятър от изток-североизток и с него ще нахлува леден въздух. През по-голямата част от деня по високите и открити елементи вятърът ще е от юг-югоизток, само че по здрач и там ще се ориентира от североизток. Максималната температура на височина 1200 метра ще е към 7 градуса, на 2000 метра - към 1 градуса.
 
 

Подробна информация за времето през днешния ден и прогнозата за 10 дни напред вижте на
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР