Световно първенство за жени: Кийра Уолш от Англия ще отсъства в мача срещу Китай след контузия на коляното

...
В събота женският отбор на Англия потвърди, че Уолш е
Коментари Харесай

В събота женският отбор на Англия потвърди, че Уолш е преминала през скенер и не е получила нараняване на предната кръстна връзка.

Прочетете повече: Всичко, което трябва да знаете за Световното първенство за жени

26-годишната състезателка беше заменена по време на петъчната победа с 1-0 срещу Дания.

Дължи се за контузията й, отборът каза, че Уолш ще отсъства в мача срещу Китай във вторник в Аделаида и ще остане в английската база Теригал, за да продължи възстановяването си.

Травмата й на коляното ще продължи да се оценява от медицинския персонал на Англия и на този етап няма да се предоставя допълнителна актуализация.

Световно първенство за жени 2023 г.: Късен гол помага на Франция да победи Бразилия и да излезе начело в група F НА ЖИВО!

Уолш, който беше неразделна част от отбора на Англия, който спечели Европейското първенство миналата година, внезапно се свлече на земята без никакъв контакт с други играчи в 38-ата минута и веднага се обади за медицинска помощ.

>

След дълго закъснение, Уолш напусна терена с глава в ръце на носилка и беше заменена от Лаура Кумбс.

Англия победи Дания с 1-0

Мениджърът на Англия Сарина Вигман каза след мача : „Разбира се, че съм загрижен, защото тя не можеше да напусне терена, но все още не знаем, така че не можем да правим никакви предположения. Нека просто изчакаме, докато наистина имаме диагноза и тогава можем да ви кажем .

„Видяхте какво направихме, [Джорджия] Стануей се отдръпна и Лора [Кумбс] влезе. Да, разбира се, трябваше малко да се оправим.

„Видяхте различни етапи. Наистина доминирахме през първото полувреме. След това Кийра излезе и трябваше да се адаптираме към ситуацията.“

Говорейки преди мача с Дания, Уолш разкри, че идеята за постигане на личен трофей требъл с победа на Световната купа едва ли дори й беше минавало през ума.

Тя последва триумфа на Англия от Евро 2022 и отличията за играч на мача в този финал с преминаване в Барселона, с която спечели шампионска титла Слава в лигата заедно с другата Лъвица Луси Бронз през юни.

Прочетете повече:
Лъвиците на Вигман и търсенето на безмилостност
ФИФА спира въпросите относно обвиненията в сексуално неправомерно поведение

Осигуряване първа титла от Световната купа на финала в Сидни на 20 август ще отбележи връхната точка на един изключителен 13-месечен период за родения в Рочдейл Уолш.

Тя каза: „Не съм мислила за това, но би бъде доста вълнуващо.

"Мисля, че когато за първи път се преместих в Барселона, трябваше да си поема дълбоко дъх. Когато влезете в тази среда и погледнете тяхната халфова линия, това е малко плашещо, мисля, че е честно да се каже.

„Всички те бяха супер полезни с това обаче и аз не съм в социалните мрежи медии, за да видя тези неща. Просто приемам играта ден за ден и се наслаждавам на играта. Всъщност не се фокусирам твърде много върху това, което се случва отвън.“

Тя добави: „Но когато всичко е казано и направено, спечелването на Еврото и Шампионската лига в рамките на една година, наистина трябва да си поемете дъх и да направите крачка назад – не за да го оцените, а да оставите всичко да потъне. Това е вълнуващо нещо и след това ще отидем и на световно първенство."

Източник: skynews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР