В събота и неделя времето над страната ще е по-хубаво,

...
В събота и неделя времето над страната ще е по-хубаво,
Коментари Харесай

Съботата и неделята – слънчеви! Идната седмица ни очаква прекрасна пролет

В събота и неделя времето над страната ще е по-хубаво, в сравнение с през последните дъждовни дни, които изпратихме.

Днес ще се затопли още. Температурите ще бъдат от 22 до 27, тук-там в Дунавската низина и Тракия до 28, 29 градуса. Краткотрайни валежи са вероятни най-вече в планините, само че и по Черноморието и в югоизточните региони. В Източна България ще духа слаб северозападен вятър.

Преди и към обяд над западните, а по-късно над централните региони, ще има няколкочасов интервал със слънчево време, само че над Източна България облачността ще бъде най-вече забележителна. След обяд облачността от запад ще се усилва, оповестиха синоптиците от Национален институт по метеорология и хидрология.

В неделя ще бъде най-топло, с минимални температури с юнски стойности - от 10 до 15 градуса в множеството места и оптимални температури от 23 до 28 градуса.

На места в Тракия и Дунавската низина не е изключено да бъдат достигнати и 29, 30 градуса. Облачността ще бъде променлива, само че възможност за краткотрайни превалявания има единствено на обособени места към Стара планина и Рила.

В планините през двата почивни дни ще бъде относително топло, с оптимални температури на 1200 метра надморска височина в събота към 17, а в неделя до към 18, 19 градуса. Ще се развива купеста облачност и тук-там ще превали и прегърми. По-разпространени ще бъдат тези феномени в съботния ден.

В понеделник минималните температури ще останат без смяна, а дневните ще са от 25 до 30 градуса. От запад на изток през страната ще премине атмосферно разстройване и тук-там ще превали и прегърми.

Във вторник и сряда времето ще е по-добро, по-топло и единствено на обособени места е допустимо да превали. В четвъртък и петък другата седмица, в следобедните часове ще има условия за превалявания и гръмотевици.

На 24 май в петък, за момента наподобява, че ще има условия за валежи.

През целия интервал се резервира и заплахата от местни градушки./ Трафик Нюз
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР