В събота и неделя в столицата ще има валежи, но

...
В събота и неделя в столицата ще има валежи, но
Коментари Харесай

Жълт код за обилни валежи през уикенда

В събота и неделя в столицата ще има превалявания, само че с спирания. Има оповестени жълти кодове за областите София, Пазарджик, Стара Загора, Благоевград, Перник, Монтана, Враца, Ловеч, Габрово, Кюстендил, Пловдив, Хасково, Кърджали и Смолян, като предстоящите количества дъжд ще са до 30-35 мм, оповестяват от Националния институт по метеорология и хидрология.

В събота още преди обяд се чака забележителна облачност с валежи в Западна България. В хода на денонощието облаците ще се разпрострат над съвсем цялата страна. В ранния следобяд ще има условия за гръмотевични стихии с превалявания първо в Западна и Централна България, по-късно следобяд и в източните региони. Локално са вероятни напоителни дъждове с внезапни пориви напразно. Температурите ще се движат сред 25 и 30 градуса.

Неделният ден ще е по-мрачен, с превалявания допълнително региони на страната. Отново локално ще има интензивни дъждове с гръмотевици и риск от градушка. По-активни ще са явленията от обяд нататък в централните и източните региони. Дневните температури в Западна България ще се намалят с градус-два.

От началото на новата седмица ще има усъвършенствания във времето, като във вторник може да превали, само че валежите ще бъдат нищожни

Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР