В събота и неделя се изиграха футболните двубои в трите

...
В събота и неделя се изиграха футболните двубои в трите
Коментари Харесай

Новаците в групите записаха победи в регионалното първенство на Шумен

В събота и неделя се изиграха футболните дуели в трите районни групи в област Шумен. В централната група предстоящо Енев-Дибич взе победа вкъщи с 3:1 над Герой (Зайчино ореше). Чавдар 1926 (Дивдядово) също победи на градския стадион „ Панайот Волов “ като посетител отбора на Балкан (Градище), който в това състезание ще семейства на шуменския градски стадион. Локомотив 2008 (Каспичан) също е с втора победа в шампионата. У дома каспичанци победиха Ендже (Царев брод) с 2:0, а това им отреди водачество в групата. Другите два дуела Смядово (Смядово) – Шумен 2007 и Устрем (Трем) – Върбица бяха отсрочени за по-късна дата.
 Стартира регионалното състезание на Шумен, два мача се прекратиха прибързано Стартира регионалното състезание на Шумен, два мача се прекратиха прибързано
В южната група новаците Златен век 2020 и Близнаци 2022 са с цялостен актив от началото на шампионата. В градско глъбини в старопрестолната столица Златен век 2020 се наложи с класическото 3:0 над обичайният отбор на града Велики Преслав. В Хитрино, където семейства отбора на Близнаци 2022, макар ранният час на игра, двата тима Близнаци 2022 и Балкан (Средня) демонстрираха добре.

Символичните домакини поведоха с два гола, осъществени от татко и наследник. Капитанът и централен бранител Кенан Хасан изненада от надалеч вратаря на гостите за 1:0, а двадесетина минути по-късно синът му – централен нападател Емре Кенан, удвои преднината за Близнаци – 2:0. През втората част гостите съумяха да понижат на 2:1 и имаха няколко преференциални за гол обстановки до края на мача – пропуснати от нападателите им. Това остави резултата на футболния терен неизменен. Ботев (Каменяк) е с първа победа вкъщи над другия дилетант в групата Тошев-Правенци. Резултатът 4:3 самичък по себе си приказва за напрегнатия процес на дуела. Гостите на полувремето водеха с 1:2, само че домакините съумяха да изравнят и извърнат мача в своя изгода. Заря 1962 (Звегор) също взе първа победа с 5:3 над другия дилетант в групата Червена звезда 2022 (Дренци). Само срещата в село Троица с Хитрино не излъчи победител и приключи наедно - 0:0

В северната група два тима са с цялостен актив – Мълния (Климент) и новака Динамо 2015 (Вълнари). В кръга и двата тима гостуваха и взеха победи без кой знае какви старания. В Тодор Икономово гостите от Климент диктуваха играта, само че и домакините съумяха няколко пъти да застрашат вратата на Добромир Дочков. Все отново Мълния (Климент) са регионални първенци за сезон 2021/2022 и закономерно беше да победят. Новакът Динамо 2015 (Вълнари) прегази Лудогорец 2017 (Каолиново) на техен терен. Домакините очевидно няма да са фактор в това състезание, откакто съществени състезатели напуснаха отбора, а в този момент в игра се пускат млади и неопитни футболисти. Дъбрава (Осеновец) също потегли добре след успеха вкъщи на старта, в този момент при гостуването на Победа 2016 взеха точка на негостоприемния терен. С първи победи са тимовете на Устрем 2020 (Пет могили), Ясен 2007 (Ясенково) и Космос (Браничево).

САЛИМ САЛИХ 
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР