В събота и неделя (5 и 6 февруари), от 19:00

...
В събота и неделя (5 и 6 февруари), от 19:00
Коментари Харесай

120 минути голям смях със Стоянка Мутафова по БНТ 1

В събота и неделя (5 и 6 февруари), от 19:00 ч., Българска национална телевизия ще излъчи кино лентата в две елементи „ 120 минути огромен смях със Стоянка Мутафова “, в чест на 100 годишнината от рождението на актрисата. В епизодите, „ Госпожа Стихийно злополучие “ споделя за живота си - за първите театрални години в Прага, за стотиците си превъплъщения в театъра и киното, за турнетата и за работата си с сътрудниците у нас и в чужбина. Стоянка Мутафова разяснява обичаните си функции в киното, театъра и малкия екран, споделя за другарството си с Невена Коканова и за същински околните ѝ хора в живота.

„ 120 минути огромен смях със Стоянка Мутафова “ е роман за живота на незабравимата актриса, проследен през фрагменти от Златния фонд на Българска национална телевизия, с фрагменти от телевизионни и театрални спектакли, филми и занимателни стратегии. Зрителите ще научат, какъв брой труд и отдаденост се крие зад повече от 70 години разпределяне на сцената на незабравимата актриса.

Режисьорна кино лентата е Петър Бакалов, сценаристи - Атанас Свиленов и Пенчо Ковачев, а оператор - Димитър Константинов. Във кино лентата са употребявани архивни фрагменти от Златния фонд на Българска национална телевизия с режисьори Нейчо Попов, Хачо Бояджиев, Дамян Петров, Методи Андонов и други, а в функциите феновете ще видят Никола Анастасов, Татяна Лолова, Георги Калоянчев, Георги Парцалев, Димитър Манчев, Невена Коканова.
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР