В събота и неделя (12 и 13 февруари 2022 година)

...
В събота и неделя (12 и 13 февруари 2022 година)
Коментари Харесай

Испанските изтребители летят над България през почивните дни

В събота и неделя (12 и 13 февруари 2022 година) над страната ще прелетят изтребителите, които бяха изпратени у нас от Военновъздушните сили на Кралство Испания. Те ще изпълнят дневни опознавателни полети с облитане на запасните летища в регионите на градовете София, Варна, Бургас и на село Безмер, област Ямбол, оповестиха от Министерството на защитата.

Очаква се в събота полетите да приключат в 16.00 часа, а в неделя - в обедните часове на деня.

Четири самолета Eurofighter EF-2000 Typhoon II и 130 испански военнослужещи се предислоцираха в нашата страна от петък. Те дойдоха по отношение на идното осъществяване на задача по взаимна защита на въздушното ни пространство с Военновъздушни сили на Република България.

При осъществяване на взаимните задания по Air Policing българските дежурни изтребители ще се употребяват предпочитано. Мисията е в осъществяване на ограниченията за гарантиране на сигурността на страните-членки от Източния фланг на НАТО и ще се извършва по проектите и процедурите на Интегрираната система на Алианса за противовъздушна и противоракетна защита (NATINAMDS/).

Охраната на въздушното пространство на НАТО е мирновременна групова отбранителна задача. Нейното предопределение е да подсигурява целостта и сигурността на въздушното пространство на съдружниците от Алианса.
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР