В събота Хамас изненада света с безпрецедентната си атака срещу

...
В събота Хамас изненада света с безпрецедентната си атака срещу
Коментари Харесай

Пети ден от войната: Какво се случва в Израел и Ивицата Газа?

В събота " Хамас " изненада света с невижданата си офанзива против Израел по суша, въздух и море. Днес терористичната формация към този момент е под опасност. Какво се случи през първите пет дни от войната?

Палестинската ислямистка формация Хамас държи израелски заложници, само че понася тежки въздушни удари, стотици жертви и дефицит на ток, гориво и вода. 

Пет дни по-късно към този момент е ясно, че спорът се разраства и че по Израел се стреля и от други страни, освен от Ивицата Газа. Далеч преди този момент да стане факт, Израел активизира 300 хиляди души - брой бойци, които не са били свиквани от десетилетия.

13:01
Ликвидираха брата на висшия пълководец от " Хамас " при израелски въздушен удар


Братът на висшия пълководец от " Хамас " Мохамед Дейф е бил погубен при израелски въздушен удар в линията Газа, съобщи ДПА, като се базира на медии от анклава, близки до ислямистката формация.
Копирано
12:55
Най-малко 169 израелски бойци са убити във войната против " Хамас "


Най-малко 169 израелски бойци са убити до момента в боевете с " Хамас " - четири дни след масираната офанзива на ислямистката формация против Израел, заяви през днешния ден израелската войска, представена от Франс прес.
Копирано
12:09
Израелци от целия свят се връщат в Израел, с цел да служат във въоръжените сили или да правят доброволческа работа


Израелци от целия свят се насочат към Израел, с цел да служат във въоръжените сили или с цел да се заемат с доброволческа работа, съобщи Асошиейтед прес.
Копирано
12:03
Байдън: Съединени американски щати ще даде всичко, което Израел изиска от нас


Президентът на Съединените щати Джо Байдън даде обещание този вторник, че страната му ще даде на Израел „ всичко, от което има потребност “, с цел да се отбрани от експанзията на „ Хамас “.
Копирано
11:47
Председателски съвет в НС заради Израел и Украйна


Утре, 12.10.2023, четвъртък, в 11:00 часа ще се организира Председателски съвет в Народното събрание.
Копирано
11:44
Бивш началник на " Хамас " прикани прилежащите страни да се причислят към войната против Израел


Бившият началник на " Хамас " Халед Мешаал прикани мюсюлманския свят да излезе в петък на митинги в поддръжка на палестинците, а прилежащите страни да се причислят към войната против Израел, съобщи Ройтерс.
Копирано
11:39
Посланикът на Израел у нас: Войната e пред прага на Европа и ще бъде дълга


След безмилостната офанзива на " Хамас " през миналия уикенд, броят на жертвите в Израел и Газа продължава да се усилва. Все още терористичната формация държи заложници. 
Копирано
11:15
Военният спор ще увеличи инфлацията през 2024 година


Конфликтът сред Израел и групировката „ Хамас “ слага нови провокации пред целия свят, само че и очаквания, че той ще бъде преустановен по най-бързия метод. Ще се отрази ли той на международната стопанска система, в частност и на българската?
Копирано
10:22
Николай Гълъбов: " Хамас " се крие в учебни заведения, лечебни заведения и обитаеми места, употребява цивилни като жив щит


Пропускът е в интернационалната политика, която разреши на " Хамас "  да получи решаваща роля, да завземе властта в самостоятелните територии и да дефинира бъдещето на Палестина. Бойците на групировката не застават на открита позиция, а се крият в учебни заведения, лечебни заведения и обитаеми места - поставят жив щит пред себе си. Нямаме явен съперник.
Копирано
09:46
Българка в Израел: Нападението над страната е осъществен призрачен сън


Нападението над Израел е чудовищно. То е осъществен призрачен сън. Аз съм учителка, има доста възпитаници, които не знаем къде са, те няма да се върнат назад в класните стаи. Това описа Зоя Ерера, българка, живееща Израел, пред Нова нюз.
Копирано
09:18
Оскар за спора в Израел: Цялата интервенция е финансирана и замислена в Техеран


Цялата интервенция е финансирана и замислена в Техеран с една цел – да подкопават опитите на Съединени американски щати за споразумяване на проблема в Близкия изток. Конфликтът с „ Хамас “ в никакъв случай не е приключвал. Надявам се този път да има трайно решение. Дълбоко имам вяра в съжителството сред евреи и араби. Докато има терористични организации като „ Хамас “ и „ Хизбула “, подтиквани и от трети страни, това няма по какъв начин да стане. Това разяснява в " Тази заран " доктор Александър Оскар, ръководител на организацията на евреите в България „ Шалом “.
Копирано
09:11
Ислямистки партии в Турция сплотяват старания в поддръжка на палестинската идея


Две ислямистки партии в Турция - едната част от обединението към партията на президента Реджеп Тайип Ердоган, а другата показана в алианса на опозицията, сплотяват напъните си за дейности в отбрана и поддръжка на палестинската идея.
Копирано
09:09
Историята на Итай и Хадар, които съумяха да спасят бебетата си, преди да бъдат убити от „ Хамас ”


Историята на млада двойка, починала в Израел след нападението на „ Хамас “, трогна света, разпространявайки се посредством обществените медии и уеб сайтове, предаде bTV.
Копирано
09:01
След израелските удари: Хиляди семейства без ток, вода и горива в Ивицата Газа


След жестоките офанзиви на паравоенната организация " Хамас " в този момент Ивицата Газа е блокирана от израелските сили. Жителите са без ток, без вода и без горива. Израелски бойни самолети бомбардираха центъра на град Газа, където са основани управляващите в следения от " Хамас " анклав.
Копирано
08:43
Тафров: Ако Иран натисне копчето на " Хизбула ", спорът ще ескалира


" Планът на " Хамас " е да се провокира реакцията първо на самите палестинци на Западния бряг, да се провокира откриването на втори фронт на север, като " Хизбула " нападне Израел и по този метод да се постави завършек на изолацията на " Хамас " в самата Ивица Газа. "
Копирано
08:35
За ужаса и мъката да чакаш новини от отвлечените си близки


Стотици израелски жители са в плен на " Хамас " след нападението на ислямистката формация над Израел. Видеа с отвлечените се повиха в интернет. Нова тв се свърза с близки на пленени израелци, които са разпознали околните си на фрагментите и чакат вести за тях. 
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР