В събота Германия спира последните си три атомни централи и

...
В събота Германия спира последните си три атомни централи и
Коментари Харесай

Германия спира последните си три атомни централи

В събота Германия стопира последните си три атомни централи и стопира потреблението на нуклеарен ток. Според федералния министър на стопанската система Роберт Хабек идното прекъсване на нуклеарната енергетика в Германия е необратимо. Последните три атомни електроцентрали, които би трябвало да бъдат спрени идната събота, " рано или късно ще бъдат демонтирани ", съобщи той.

" Изграждането на нови атомни електроцентрали постоянно се е оказвало икономическо крушение " - без значение дали във Франция, Англия или Финландия, добави Хабек.

" Немските енергийни компании също нямат интерес към построяването на нови атомни електроцентрали.Нашата енергийна система ще бъде построена по друг метод: До 2030 година ще разполагаме с 80 % възобновими енергийни източници ", добави.

Либералите от Свободната демократическа партия обаче не споделят мнението на Хабек, който е от Зеланата партия. Според тях прекъсването на АЕЦ е стратегическа неточност в обстановка на енергийна политика, която остава напрегната.

Хабек изрази убеденост, че ще може да подсигурява сигурността на енергийните доставки след прекъсването на нуклеарната енергетика. " Сигурността на енергийните доставки в Германия беше обезпечена през тази сложна зима и ще продължи да бъде обезпечена ", съобщи той. Благодарение на високите равнища в газовите складове, новите терминали за полутечен природен газ по северните немски крайбрежия и повече възобновими енергийни източници обстановката е под надзор, добави.

В същото време той прикани жителите да продължат да пестят сила. " През идната зима ще имаме по-добра обстановка с доставките на газ. Въпреки това силата е скъпа, а огромното ползване вреди на климата ", сподели политикът от Зелените. " Затова остава рационално да използваме силата деликатно. "

Хабек благодари на жителите за тяхната ангажираност към тематиката за запазване на климата: " От доста хора знам, че те в действителност са практикували отричане. Тези старания помогнаха за цялостното напълване на газовите складове по време на сериозната фаза. Успяхме да предотвратим тежка икономическа рецесия ", сподели той.

Той добави, че също по този начин е потвърдено, че някои елементарни стъпки въпреки всичко са били ефикасни. " Пестенето на сила не би трябвало да значи загуба на качество на живот ", сподели Хабек.
Още по тематаПодкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР