В събота денят ще е слънчев, тих и есенно горещ

...
В събота денят ще е слънчев, тих и есенно горещ
Коментари Харесай

Топло и слънчево време днес, в неделя се очакват валежи

В събота денят ще е безоблачен, спокоен и есенно парещ – дневните температури ще са сред 28 и 32-33 градуса. В ранните часове в областите на Изток ще има условия за намалена видимост.

Рязка смяна на ситуацията се чака в последния ден на седмицата. С прекосяването на леден атмосферен фронт вятърът съвсем в цялата страна ще се обърне от северозапад и ще е със мощни студени пориви. Още преди обяд ще завали в Западна България, а до края на деня валежната зона ще се измести в Централна и Източна България. Валежите ще са краткотрайно интензивни и тук-там в централните и източните региони – в обилни количества. Ще се оформят и гръмотевични стихии с капацитет за градушка.

Студеният вятър ще смъкна температурите до равнища сред 15 и 20 градуса в Западна и на места в Централна България. В някои южни и източни региони термометрите в неделя ще доближат 28-29 градуса.

Валежите ще продължат през нощта в неделя и в понеделник до обяд, само че към този момент най-вече в Източна България. На Запад облаците ще се раздират до слънчево време. Ще има региони в Централна и Източна България, където акумулираните количества дъжд ще доближат 80-100 литра на квадратен метър за 48-часовия динамичен интервал с риск от наводнения. По планините над 2300 метра ще вали сняг.

След прекосяването на циклона времето ще се успокои. Самият завършек на септември и първите дни на октомври ще са слънчеви, само че прохладни. Понеделник, вторник и сряда сутрините ще са с капацитет за слани в някои котловини на Запад с температури под 5 градуса.

Дневните температури в понеделник ще са сред 11 и 16 градуса с наклонност към постепенно стопляне. В края на работната седмица термометрите още веднъж ще догонят нормалните есенни равнища сред 22 и 27 градуса. Ще се увеличи и вероятността за превалявания в Западна България.


 

FaceBookTwitterPinterest
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР