В събота (4 октомври) вечерта мъж откри огън и премина

...
В събота (4 октомври) вечерта мъж откри огън и премина
Коментари Харесай

Баща държи 4-годишната си дъщеря за заложник на летището в Хамбург

В събота (4 октомври) вечерта мъж откри огън и мина с колата си през бариерата на пистата на летището в Хамбург. Той държи щерка си (4 г.) като пленник. Колата ми е паркирана тъкмо до пътнически аероплан, написа Bild .

35-годишният мъж желае да бъде откаран с детето в Турция. Полицията е преговаряла с бащата цяла нощ. Оттогава летището е затворено, а първите полети в неделя са анулирани.

В 20:12 ч. (7:12 българско време) въоръженият мъж е бил видян от силите за сигурност на " Летище Хелмут Шмит " в Хамбург. По информация на BILD той се е движел с автомобил Audi без регистрационен номер пред Терминал 1. Първоначално той потеглил, само че няколко минути по-късно проникнал с автомобила през северния портал. Потеглил право към самолетите на пистата, като спрял до пътнически аероплан на Turkish Airlines.

Говорителят на полицията Сандра Левгрюн е декларирала пред немското издание, че " аероплан е бил ангажиран към този момент от пасажерите, когато мъжът е нахлул на пистата, само че по-късно те са евакуирани. “

Полицията договаря с мъжа цяла нощ (на турски език). В колата е щерка му (4 г.) и съгласно информация на BILD той желае да я качи на аероплан за Турция. Предисторията явно е спор за настойничество.

Първоначално се съобщаваше, че той държи две деца, само че това не е доказано. 

" Преговорите не престават, летището ще остане затворено до второ разпореждане ", оповестяват летищните управляващи.

Рано сутринта в неделя летище Хамбург разгласява в X (бивш Twitter), че през целия ден би трябвало да се чакат анулирани полети и закъснения.

Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР