В събота (29 януари 2022 г.) тръгва първият исторически чартър

...
В събота (29 януари 2022 г.) тръгва първият исторически чартър
Коментари Харесай

Исторически първи чартър тръгва утре от България за Кения

В събота (29 януари 2022 г.) потегля първият исторически чартър от България за Кения. Той е проведен от туроператора “Абакс”, заяви пред TravelNews Георги Пасев, маркетинг управител на компанията. Полетът ще бъде изпълнен от самолетната компания " European Air Charter”. На него ще има и 40 представители на туристически организации от цяла България, които отиват на инфо тур. Предвижда се всеки месец по един полет до април в това число. До момента директни линии сред двете страни не са реализирани. През предходната година имаше няколко опита за полети до Кения, само че поради пандемията не се събираха задоволително туристи.

Най-после български туроператор и самолетна компания вършат африканското сафари налично. Добавяме и плажове, по-добри от тези на Занзибар, акцентира Пасев. Кения е по-цивилизована и по-уредена от Танзания. Страната предлага идеалния баланс сред суровата земя и усмихнатите и приветливи хора, които ще се погрижат пътуването в действителност да е незабравимо. Уникалното в Кения безспорно са животните. Слонове, лъвове, хипопотами, жирафи и доста други представители на кенийските савани могат да бъдат видени в естествената си среда на фото сафарито, което „ Абакс “ провежда. Туроператорът предлага също и гмуркане в тюркоазените води на кенийското крайбрежие, екскурзия до Момбаса, морско сафари и доста други вълнуващи действия. „ Кения е чудесна начална сафари дестинация. Мястото е идеално за запознаване на туристите с източноафриканската просвета. Невероятните хотели на брега на Индийския океан ще накарат всеки да се влюби в мястото”, сподели Пасев.

“Кения към момента е непозната дестинация за доста българи, само че истината е, че първокласните й плажни комплекси по нищо не отстъпват на all inclusive курортите от други екзотични дестинации като Занзибар, Доминикана и Малдивите”, споделя Пасев. Туроператорът работи с 4 хотела от най-хубаво качество в страната. Кения е една от най-изгодните екзотични дестинации сега. Качеството на облсужването и преживяваванията биха били на доста по-високи цени в някои от известните туристически дестинации.

“Съотношението цена-качество е това, което в действителност притегля туристи към програмата. Постарали сме да превърнем Кения в налична дестинация за българите”, добавя Георги Пасев.

Кения е едно от най-хубавите места в Африка, където да отидете на първото си сафари. Преживяването ще ви води в същинска картина от документален филм на National Geographic - пред вас ще се разкрият зебри, жирафи, лъвове и други в естествения си хабитат. Тя е оживена и впечатляваща страна с удивителна кулинарна сцена, където може да опитате обичайни ястия като угали (царевично ястие) и ирио (пюре от картофи и грах) и да се насладите на едно от най-качествените кафета в света. В селата на масаите пък, въпреки това, към момента се съблюдават вековни обичаи и метод на живот, в който туристите могат да надникнат.
Източник: pik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР