В събота, 25 март 2023 г., астероидът, достатъчно голям, за

...
В събота, 25 март 2023 г., астероидът, достатъчно голям, за
Коментари Харесай

Астероид, който може да унищожи град, минава покрай Земята

В събота, 25 март 2023 година, метеоритът, задоволително огромен, с цел да унищожи цялостен град, безобидно ще премине сред Земята и Луната. Въпреки че прелитането на метеорит е постоянно срещано събитие, НАСА сподели, че рядко се случва подобен огромен да се приближи толкоз близо - един път на десетилетие. Учените правят оценка размера му някъде сред 140 фута и 310 фута.

Близката среща в събота ще предложи на астрономите шанса да учат галактическа канара от малко над 100 000 благи (168 000 километра). Това е по-малко от половината разстояние отсам до Луната, което я прави забележима през бинокъл и дребни телескопи.

Открит преди месец, метеоритът, прочут като 2023 DZ2, ще премине в границите на 320 000 благи (515 000 километра) от луната в събота и няколко часа по-късно ще бръмчи в Индийския океан с към 17 500 благи в час (28 000 км/ч).

„ Няма късмет този „ палач на градове “ да удари Земята, само че близкият му метод предлага страхотна опция за наблюдения “, сподели в изказване шефът на планетарната защита на Европейската галактическа организация Ричард Мойсъл.

Астрономите от Международната мрежа за предизвестие за метеорити го виждат като добра процедура за отбрана на планетата, в случай че и когато рисков метеорит се насочи към нас, съгласно НАСА.

Проектът за виртуален телескоп ще обезпечи директно уеб предаване на близкия метод.

Астероидът няма да се върне по нашия път до 2026 година Въпреки че в началото изглеждаше, че има дребна възможност да удари Земята учените изключиха това.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР