В събота (2 октомври), кораб на собственика на (турска

...
В събота (2 октомври), кораб на собственика на  (турска
Коментари Харесай

Като турски тираджия - друг кораб на собственика на Вера Су изкърти кей във Варна

В събота (2 октомври), транспортен съд на притежателя на " " (турска компания), мина с извънредно висока скорост през Варненското езеро към Черно море. Според данните, корабът е минал с сред 11 до 13 възела, т.е. все едно лек автомобил да мине по автомагистрала с 260 км/ч, вместо разрешени 130 км/ч. Това описа Юлиян Гендов, шеф на Транзитната зона.

Заради случилото се, има материални провали – да вземем за пример покритието на кея (пристанище Варна-запад) е унищожено поради образувалата се приливна вълна, по думите на Гендов. Многократно са сезирани институциите, това е систематична процедура – без резултат, оплака се той пред Българска национална телевизия. Тези хора са безусловно безнаказани, добави шефът.
 Стела Балтова: Вера Су няма да потъне напълно Стела Балтова: " Вера Су " няма да потъне напълно
Целият Министерски съвет сме в спешна подготвеност за " Вера Су ", с цел да може да се обезпечи евакуриането на екипажа на кораба, самият кора...

Категорично това е процедура на турските плавателни съдове – доста надменно поведение, това продължава с години, твърди Гендов. По думите му, за материалните вреди процедурата е комплицирана и би трябвало провокиралият ги да ги поеме – би трябвало да се търси застрахователя.

Колкото до " Вера Су ", съгласно Гендов е неуместно по какъв начин се е стигнало до драмата в този момент. Той е безапелационен, че корабът би трябвало да има съответната радарна система и тя да е подала сигнал за ранно предизвестие. Освен това, екипажът не е поддържал връзка с трафик контрола, щом е влезнал в български териториални води - това е доста необичайно. Освен това, има безусловно отвращение на притежателя на кораба да помогне, което Гендов не може да си изясни! Те би трябвало да се подчиняват на нашите институции, щом са в нашите териториални води, сподели той.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР