В събитиетo, което е организирано от клуб по борба „Миньор“

...
В събитиетo, което е организирано от клуб по борба „Миньор“
Коментари Харесай

Турнир по класическа борба „ЮНАК“ се проведе в Перник

В събитиетo, което е проведено от клуб по битка „Миньор“ с поддръжката на Община Перник взеха присъединяване 42 деца от Перник, София, Самоков и Кюстендил.
Кметът на община Перник Станислав Владимиров, който откри събитието съобщи, че битката е спорт, който е дал доста на Перник и България. „Пернишките борци направиха по този начин, че името на града ни да се чува надалеч отвън рамките на България. Този спорт възпитава непримиримост, темперамент и геройство и продължава да въодушевява доста бъдещи шампиони“, сподели още Владимиров. Той пожела на младите спортисти да наследят спортния хъс и гения на Иво Ангелов и Боян Радев, с цел да се гордее Перник с още повече първенци в класическата битка.
„Благодаря на господин Владимиров, че не стопира да поддържа спорта в Перник. Благодарение на общите старания и поддръжката за една календарна година успяхме да проведем три шампионата по битка в града ни“, сподели Иво Ангелов.
Гости на надпреварата бяха секретарят на Община Перник Мартин Жлябинков, международният и шесткратен европейски първенец по повдигане на тежести и почетен жител на Перник Йото Йотов, европейски и международни първенци по класическа битка.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР