В S-протеина на новия вариант Омикрон на коронавируса SARS-CoV-2 (бел.

...
В S-протеина на новия вариант Омикрон на коронавируса SARS-CoV-2 (бел.
Коментари Харесай

Български учен съобщи добри новини за Омикрон на база предварителни данни

В S-протеина на новия вид Омикрон на ковид SARS-CoV-2 (бел. ред. - благодарение на този протеин вирусът прониква в човешките клетки) има две групи разновидности, които безусловно се борят и обезвреждат една с друга. Това е изводът от (т.е. предварителни данни, които би трябвало да бъдат доказани от самостоятелен теоретичен екип), осъществено от българския академик доктор Филип Фратев. Ученият е прочут като един от създателите на профилирана публикация по отношение на една от най-важните разновидности при английския и южноафриканския вид на ковид (Алфа и Бета) –!

Едната група разновидности разрешава на вируса още по-лесно и бързо да се прилепва и влиза в човешките кафези. Това са разновидностите Q498R, Y505H и G496S. Втората група обаче в действителност отслабва способността на вируса да прави това. Основната разновидност там е Q493R и тъкмо тя въздейства отслабващо на способността на вируса да се свърже с човешка клетка с подобаващ рецептор, най-често ACE2.
Учени демонстрираха разновидността Омикрон на ковид (СНИМКА)
За първи път учени от Университета в Хонконг са съумели да снимат разновидността Омикрон на ковид, излиза наяве от обява на уеб страницата на...

В проучването написа и друго – че разновидността Q493K, която е „ заместваща “ на Q493R, има още по-силен отрицателен резултат за способността на вируса да влиза в човешките кафези.

Д-р Фратев показва, че това е изненада, тъй като тези разновидности на вируса имат напълно различен резултат при лабораторни тествания с мишки. Там е резултатът е бил засилена дарба на вируса да заразява.

В последна сметка изчисленията в изследването са, че има по-малка смяна в Омикрон, само че с предизвестие, че е допустимо това на процедура да не е по този начин заради ограничавания в самото проучване, като да вземем за пример, че има потребност от спомагателни изследвания на взаимоотношението на разновидностите.

Д-р Фратев напомня и друго - известия за Pfizer, че коронавирусната им ваксина е с по-слаб резултат при Омикрон. Също съгласно авансово изследване, генерираните от имунизацията антитела се оправят 41 пъти по-зле с Омикрон, в сравнение с с първичния ухански вид. За съпоставяне, при Бета разновидността, който също беше първо доказан в ЮАР преди над година, ситуацията беше единствено 3 пъти по-зле. Става въпрос за хора с две дози, а при преболедували и по-късно имунизирани резултатът е надалеч по-добър. При друго лабораторно проучване, с кръв от имунизирани с 3 дози от имунизацията на Pfizer, резултатът е следният - 37 пъти по-лоша работа на антителата по отношение на разновидността Делта, само че още веднъж това не е доказано от самостоятелен екип проучване. Има тълкувания, че за изцяло имунизираните хора се усилва рискът да се разболеят и изкарат леко COVID-19, а не че се усилва рискът да се разболеят тежко. Но най-общо заключението към този момент е следното - колкото повече антитела имаш, толкоз по-малко евентуално е да се разболееш.
Омикрон и имунизациите – какъв брой ефикасни ще са против него?
Седем от разновидностите на новия вид на ковид Омикрон (B.1.1.529) се намират непосредствено на повърхността на вируса, която се свързва...

Изпълнителният шеф на Pfizer Алберт Бурла разяснява, че компанията може да модифицира имунизацията си особено за Омикрон до март, 2022 година, " в случай че се постанова ".

Още от ИНТЕРЕСНО:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР