В руския парламент беше внесена законодателна инициатива за повишаване на

...
В руския парламент беше внесена законодателна инициатива за повишаване на
Коментари Харесай

В руския парламент е внесен законопроект за повишаване на минималната възраст за военна служба

В съветския парламент беше импортирана законодателна самодейност за повишение на минималната възраст за наложителна военна работа в Русия, заяви организация Интерфакс, представена от ДПА.

Предложението планува поетапно повишение на минималната възраст за военна тегоба от 18 на 21 години до 2026 година То планува и неотложно увеличение на оптималната възраст от 27 на 30 години.

Законопроектът беше импортиран от Андрей Картаполов, някогашен военачалник, който ръководи комисията по защита в Държавната дума, показва Ройтерс.

От идната година новобранците ще бъдат призовавани на 19-годишна възраст, а от 2025 година - на 20-годишна възраст. Ако някой желае да се причисли непринудено към армията на 18-годишна възраст, той ще може да го направи, заяви Интерфакс, представена от Българска телеграфна агенция. 

Горната граница, въпреки това, ще бъде нараснала непосредствено на 30 години, без междинни стадии.

През декември предходната година министърът на защитата Сергей Шойгу към този момент разгласи, че се готвят промени във възрастта за наложителна военна работа. Наблюдателите обясниха това с плануваното увеличение на съветските въоръжени сили от сегашните 1,15 млн. на 1,5 млн. бойци. 

Независими медии акцентираха, че с нахлуването на Русия в Украйна новите разпореждания биха могли да доведат до към 300 000 спомагателни наборни бойци в армията заради разликите в броя на популацията измежду другите години на раждане.

Официално Русия не изпраща наборни бойци на война, само че те извършват задания по защита на вътрешността на страната, показва ДПА. Ройтерс обаче напомня, че през септември Москва анексира четири региона в Украйна, трансформирайки ги по този метод в своя територия.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР