В руския град Казан 8 души загинаха при стрелба в

...
В руския град Казан 8 души загинаха при стрелба в
Коментари Харесай

8 загинали при стрелба в училище в Русия

В съветския град Казан 8 души починаха при пукотевица в учебно заведение , от които седем деца и учителка, оповестяват ТАСС и " Новости ", цитирайки пресслужбата на президента съветската република Татарстан, където се намира Казан.

Около 20 души са потърпевши. Хоспитализирани са 18 деца, като шест от тях са в сериозно положение , прецизираха от пресслужбата на президента на Татарстан.

Президентът на съветската република Татарстан Рустам Минниханов разгласи, че седмина възпитаници са починали - четири момчета и три девойки, всички - от осми клас, както и една учителка.

По данни на службите за незабавно реагиране жертвите са 11 души, като двама възпитаници са починали, скачайки от третия етаж на учебното заведение.

19-годишен някогашен възпитаник е разкрил пукотевица в учебно заведение № 175 на ул. " Джаудата Файзи " №8. Той е бил арестуван.

Психолози работят с евакуираните деца, проведена е гореща телефонна линия.

На място са изпратени 21 коли за спешна помощ. Минниханов, министърът на опазването на здравето на републиката Марат Садиков и прокурорът на района Илдус Нафиков също са отишли на мястото на нещастието.

Образувано е наказателно произвеждане. Оперативните интервенции не престават в постройката.

В града е въведен режим на контратерористична интервенция . Мерките за сигурност са увеличени във всички просветителни институции.

По решение на президента на следващия ден (12 май) в Татарстан ще е ден на печал.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР