В руския град Иркутск се разби изтребител Су-30СМ по време

...
В руския град Иркутск се разби изтребител Су-30СМ по време
Коментари Харесай

Случайно? Втори военен самолет се разби в Русия, пилотите за...

В съветския град Иркутск се разруши изтребител Су-30СМ по време на приемно-предавателен полет, оповестиха за ТАСС в неделя в Обединената авиостроителна корпорация. Самолетът е влетял в двуетажна жилищна постройка в микрорайон Ново-Ленино на град Иркутск. Екипажът е умрял.

Създадена е комисия за следствие случая, в който ще вземат участие експерти от предприятия на авиационната промишленост и профилирани институти “, споделиха от корпорацията. Те означиха, че степента на вредите на място се открива.

Засега няма данни за починали цивилни, живеещи на мястото на случая. Пострадали са обаче къщи в радиус 200 метра, а кварталът е останал без ток.

Припомняме, На 17 октомври 2022 година при политане за осъществяване на подготвителен полет от военното летище на Южния боен окръг в съветския град Ейск се разруши аероплан Су-34.  Машината се разруши в жилищна постройка и  огънят е обхвана и 9-те етажа на блока. До случая се е стигнало след запалване на единия от моторите.

Загинаха 13 души, в това число три деца. 19 души са ранени.  Екипажът от двама водачи е съумял да катапултира, и двамата са живи.

 

 

 

 
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР