В руския еквивалент на Фейсбук – ВКонтакте са се появили

...
В руския еквивалент на Фейсбук – ВКонтакте са се появили
Коментари Харесай

В руска социална мрежа се появи конкурс Мис Хитлер 2018

В съветския еквивалент на Facebook – ВКонтакте са се появили страници, популяризиращи конкурс за хубост - „ Мис Хитлер 2018 “.

След като израелски управляващи за медиен надзор алармират, всички страници, даващи публичност на този конкурс в съветската обществена мрежа са изтрити.

За състезанието са търсени „ чистокръвни “ бели дами,

които „ обичат и почитат “ водача на нацисткия режим по времето на Третия райх – Адолф Хитлер, написа изданието Newsweek.

"Miss Hitler 2018 " beauty pageant pages were removed from Russian social media following complaints https://t.co/w1lFvl92dl pic.twitter.com/5hVcvzL1mi
— Newsweek (@Newsweek) 18 септември 2018 година
Една от най-популярните страници, свързани с състезанието „ Мис Хитлер 2018 “– „ Красотата на хитлеристката просвета “, се появява при започване на септември. В нея дамите, отговарящи на критериите, са насърчавани да пращат фотоси, на които до тях има свастики и други отличителни знаци на нацизма, или на които извършват нацисткия привет и вземат участие в неонацистки мероприятия.

Според изданието The Times of Israel, една от страниците, която към този момент е изтрита, е гласяла:

„ Промотираме хитлеристката просвета, насърчаваме връзката в хитлеристкото общество, почистваме имиджа на Адолф Хитлер, демонстрираме хубостта на хитлеристката просвета и пазиме дамите “.

Сигнал на нюйоркската медийна и софтуерна компания Vocativ

подтиква централата на израелската медийна компания Hadashot да се свърже с админите на ВКонтакте.

1944: Смях в "Аушвиц "- по какъв начин се забавляват офицерите в лагера - СНИМКИ

Hadashot разгласява мнение по тематиката във Facebook, в което твърди, че страницата във ВКонтакте е „ част от мрежа от хиляди нацистки симпатизанти по целия свят “ и че в състезанието е взела участие и американка с псевдонима „ Сестра Хатчет “, която е член на Американското национално социалистическо придвижване, водено от концепцията, че единствено „ чистокръвните бели “ би трябвало да имат право на американско поданство.

A “Miss Hitler” page has been removed from Russia’s biggest social network after complaints about the online neo-Nazi beauty pageant https://t.co/maIOmhgEQt
— The Times of London (@thetimes) 22 септември 2018 година
След подадените сигнали до 17 септември всички страници, популяризиращи състезанието и концепциите му, са изтрити от админите на ВКонтакте.

Не за пръв път в съветската обществена мрежа

се появяват сходни състезания.

През 2014 година Vocativ подава сигнал за конкурс „ Мис Остланд 2014 “, в който „ Остланд “ се свързва с нацисткия режим и геноцида на евреите в прибалтийските страни и Източна Европа. Страницата, популяризираща състезанието, събира над 10 000 почитатели, преди да бъде свалена от ВКонтакте.

Германски военни реагират на фотоси от концентрационни лагери

Също както през тази година, по този начин и през 2014 година гласността на казуса довежда до изтриването на още десетки други неонацистки страници.

И все пак обстоятелствата сочат, че тези общества откриват метод да се върнат и да продължат започнатото.

Следете ни на всички места и когато и да е с мобилното приложение на Vesti.bg. Можете да го изтеглите от Гугъл Play и AppStore.

За още любопитно наличие от Vesti.bg последвайте страницата ни в Instagram.

Четете още:

Кои са живите наследници на Хитлер

Хитлеровата юноша или по какъв начин се основава чиста раса

Децата на нацизмa - ориста на наследниците на райха

Странната история на вещерското вуду празненство за убийството на Хитлер
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР