В руския далечен североизточен регион Якутия местни учени извършват аутопсия

...
В руския далечен североизточен регион Якутия местни учени извършват аутопсия
Коментари Харесай

Руски учени изследват вълк на 44 000 години

В съветския отдалечен североизточен район Якутия локални учени правят аутопсия на вълк, заледен преди към 44 000 години, предава Ройтерс, представени от bTV.

Според тях вълкът е находка, която е първата по рода си.

Намерено инцидентно от локалните поданици в регион Абийски в Якутия през 2021 година, тялото на вълка едвам в този момент се изследва от учените.

„ Това е първото в света изобретение на див звяр от късния Плеистоцен (геоложка ера, почнала преди 2,58 млн. години и приключила преди 11,5 хиляди години) “, изясни Алберт Протопопов, началник на отдела за проучване на мамутната фауна в Якутската академия на науките.

Известно е, че зимните температури в района падат до минус 64 градуса по целзий.

Протопопов прецизира, че до момента са попадали единствено на тревопасни животни, които са замръзвали в блатата на Якутия. Според него вълкът е специфичен.

Снимка: Reuters

„ Той е доста деен див звяр, един от по-големите. Малко по-малък от пещерните лъвове и мечки, само че доста деен, преносим див звяр, а също така се е хранил с мърша “, добави той.

Учените ще схванат с какво се е хранел вълка и каква е връзката му с античните вълци, обитавали североизточната част на Евразия.

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР