В руските въоръжени сили се случи нещо , за което

...
В руските въоръжени сили се случи нещо , за което
Коментари Харесай

В НАТО са безсилни срещу руския „Авангард”

В съветските въоръжени сили се случи нещо, за което преди време Владимир Путин предизвести в действителност ефектно. Ракетните сили със стратегическа устременост започнаха да получават ракетни системи „ Авангард “ - оръжия, които се съдържаха в посланието на президента към Федералното заседание. " Поглед инфо " написа какво е неповторимото на този ракетен комплекс и за какво неговите характерности са толкоз значими.

Балистични ракети „ Воевода “ РС-20В или Р-36М (според класификацията на НАТО - СС-18 „ Сатана “), считани за най-мощните ракети в света, се пенсионират. Като част от стратегическите ракетни войски, те ще останат до 2026 година, само че към този момент в хранилища, които не са запълнени. Те ще бъдат сменени от „ Авангард “ - стратегически комплекси с междуконтинентална балистична ракета, оборудвани с планова бойна единица, която може да лети в гъстите пластове на атмосферата при свръхзвукова скорост, маневрирайки и преодолявайки всяка противоракетна защита. Първият подобен „ Авангарден “ полк към този момент е подготвен за бойни дейности в Домбаровското поделение на Ракетните сили със стратегическо направление в Оренбургска област. С какво новите нуклеарни „ бухалки “ са по-добри от предходните?

Всъщност „ Авангард “ не е ракета в директния смисъл на думата. Това е съоръжение за ракетни комплекси със стратегическо предопределение, основата на който е хиперзвуков маневриращ блок. Предвижда се той да бъде конфигуриран на междуконтинентална балистична ракета „ Сармат “ (РС-28). Това е в кратковременен проект, само че към този момент бойните единици " Авангард " ще бъдат поставяни на МКБР УР-100Н УТТХ „ Стилет “ и чак по-късно ще бъдат сменени със „ Сармат “.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР