В руската република Татарстан е обявен ден на траур в

...
В руската република Татарстан е обявен ден на траур в
Коментари Харесай

Ден на траур в руската република Татарстан

В съветската република Татарстан е разгласен ден на печал в памет на жертвите на вчерашното въоръжено нахлуване в учебно заведение в град Казан. Нападението беше осъществено от 19-годишен някогашен ученик на учебното заведение, който беше арестуван от силите за сигурност.

Девет убити, измежду които седем деца и 21 ранени, 18 от които деца – това е трагичната равносметка след вчерашната безразборна пукотевица в учебно заведение №175 в столицата на Република Татарстан Казан. Стана известно, че нападателят Илназ Галявиев е получил позволение за огнестрелно оръжие на 28 април.

На 4 май Галявиев е стартирал собствен канал в обществената мрежа „ Телеграм “, в който всекидневно е предупреждавал за подготвяното нахлуване.

Наричайки себе си „ господ “ той е писал, че има намерение да почисти света от „ биологичния отпадък “. Никой от десетките читателите на канала не е подал сигнал до силите за сигурност.

На никого не е направило усещане и това, че в деня на нападението въоръжен с пушка юноша се разхожда из града.

Междувременно комитетът на Думата по сигурност и противопоставяния на корупцията одобри на първо четене законодателни промени, с които се вкарват по-строги правила при издаването на разрешителни за оръжие.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР