В Русия започват да се произвеждат зенитно-ракетни системи С-500. В

...
В Русия започват да се произвеждат зенитно-ракетни системи С-500. В
Коментари Харесай

Русия започва производството на зенитно-ракетните системи С-500

В Русия стартират да се създават зенитно-ракетни системи С-500. В най-скоро време те ще влязат на въоръжение, заяви шефът на държавната корпорация „ Ростех “ Сергей Чемезов в ефира на телевизионния канал „ Россия 1 “, предава ТАСС.

``
реклама

Паралелно се основава ново модерно въоръжение. И в случай че допуснем, че през днешния ден към този момент имаме опция да продаваме С-400, то на същия ден към този момент стартира да произвеждаме С-500. Е, това е по-модерен комплекс. Не бих желал да приказвам за това в този момент, те още не са на въоръжение. Но мисля, че в най-скоро време ще влязат “, съобщи Чемезов.

В отговор на въпроса по кое време най-новите комплекси ще влязат в употреба, Чемезов сподели: „ Когато приключат тестванията “.

По-рано вицепремиерът Юрий Борисов съобщи пред кореспонденти, че сполучливите проби на системите за ПВИ С-500 дават опция доставянето им в армията да се случи по-рано от плануваното в началото. По неговите думи сега към този момент се организират поетапни тествания на другите детайли на ЗРС С-400 с осъществяване на изстрели с нови ракети, които нямат аналог по света.

По-рано министърът на защитата на Русия Сергей Шойгу заяви,че оборудването на армията със С-500 ще стартира през 2020 година. Систематат се основава с опция за употреба в околните 25 години. В западната преса оповестиха, че на тестванията новата система е поразила цел на разстояние 481,2 км, което е с 80 километра повече от всяка съществуваща система за Противовъздушна отбрана.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР